Lielbritānijas slimnīcās tūkstoši pacientu mirst slāpju un nepareizas ārstēšanas dēļ

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

„Daily Telegraph” raksta, ka Lielbritānijas veselības aizsardzības sistēmas stacionāros katru gadu mirst no 15 līdz 40 tūkst. cilvēku – vairāk nekā no MRSA baktērijām. Tas notiek tādēļ, ka mediķi nevar diagnosticēt ārstējamu nieru slimību.

„Mēneša laikā ne mazāk kā tūkstotis slimnieku nomirst vienīgā iemesla dēļ: atūdeņošanās un nepietiekamas ārstu un medmāsu uzmanības dēļ”, – teikts Nacionālās veselības aizsardzības sistēmas ziņojumā.

Bet cilvēka bojā eju no akūtas nieru mazspējas var novērst ar vienkāršiem paņēmieniem: ir vajadzīgs, lai medmāsa pārliecinātos par to, ka cilvēkam pietiek dzēriena, bet ārstam uzmanīgāk jāizraksta zāles, saka dokumenta autori.

Šis ziņojums parādījās nepilnu gadu pēc tam, kad Veselības aizsardzības ministrijas iekšējās kontroles dienests (NICE) tika spiests izstrādāt speciālus pacientu dzirdīšanas noteikumus, kad tika noskaidrots, ka var izglābt 42 tūkst. dzīvību, ja vien ārsti sekotu tam, vai slimniekiem ir ūdens. Lieta ir apstāklī, ka vecāka gadu gājuma un gulošie slimnieki bieži palātās paliek bez dzeramā ūdens, ātri kļūst vāji dehidratācijas dēļ un pat nevar palūgt ūdeni medmāsām. Šo problēmu nosauca par „kluso slepkavu”, jo tā iestājas nemanāmi – no tās cieš teju septītā daļa stacionāru pacientu. Veselības aizsardzības ministrijas zaudējumi gadā sasniedz līdz miljardam mārciņu, – ziņo ruconnect.co.uk.

Infekcija, kura izsauc nieru funkciju traucējumus, var attīstīties ļoti ātri. Tā gadās cilvēkiem, kuri jau slimo ar sirds mazspēju vai diabētu, kā arī infekcijas slimniekiem. Tāpat tā var izpausties pēc nopietnām operācijām, piemēram, sirds operācijām, jo to veikšanas laikā nierēm nav normālas asins pieplūdes.

 


Написать комментарий