Tirdziņš laukumā, kuliču svētīšana, vēstījums pilsētai un olu kaujas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šajās Lieldienu brīvdienās daugavpiliešus un pilsētas viesus gaida visai piesātināta svētku pasākumu programma.

Sestdien, 19. aprīlī Vienības laukumā sāks darbu tradicionālais Lieldienu tirdziņš, kurā varēs iegādāties ne tikai dažādus patīkamus sīkumus un suvenīrus, bet arī vietējo zemnieku saimniecību produkciju. Bērniem strādās maksas atrakcijas.

Pilsētniekiem, kuri vēlas sagaidīt Lieldienas pēc visiem noteikumiem, nosvētot olas un kuličus Lielajā sestdienā, 19. aprīlī no plkst. 13:00 līdz 21:00 notiks to svētīšana Borisa un Gļeba katedrālē. Plkst. 23:00 tur sāksies Pusnakts dievkalpojums, bet tieši pusnaktī notiks Krusta ceļš, kurā piedalīsies Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs.

Olu, pashu un kuliču svētīšana Dievmātes atdusas baznīcā notiks no plkst. 16:00 līdz 20:00, bet Sv. Ņevas Aleksandra kapelā no plkst. 14:00 līdz plkst. 18:00.

Lieldienās, 20. aprīlī pusdienlaikā luterāņu katedrālē notiks klasiskās mūzikas koncerts „Lieldienu mūzikas vēstījums”.

Pirmdien, 21. aprīlī pusdienlaikā Daugavpils centrālajā laukumā sāksies liels svētku koncerts, kurā uzstāsies pilsētas nacionālo kultūras biedrību radošie kolektīvi. Daugavpilieši un pilsētas viesi varēs piedalīties tradicionālajās Lieldienu izklaidēs, tādās kā olu apgleznošana, ripināšana un olu kaujas.

Šajā dienā visiem mākslas cienītājiem no plkst. 11:00 līdz 17:00 ir pēdējā iespēja iepazīties ar ļoti retu un skaistu izstādi, kura ir veltīta XIX gadsimta beigu – XX gadsimta sākuma krievu glezniecībai, no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas. Šajā svētku dienā mākslas centrs strādās no plkst. 11:00 līdz plkst. 17:00.

Priecīgas Lieldienas!


Написать комментарий