Pabriks: Latvija var paļauties uz savu armiju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas armija un zemessardze ir ļoti augstu morālu stāju nesoša vienība, uz kuru var paļauties, videomateriālā savā mājaslapā atrispabriks.lv paziņojis bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

"Vērtējot situāciju Ukrainā un Ukrainas pierobežā, mums ir pamats uzskatīt, ka situācija Ukrainā paliks sarežģīta vismaz līdz maija beigām, kamēr notiks Ukrainas parlamenta veidošana un norisināsies [prezidenta] vēlēšanas," sacīja Pabriks.

Politiķis norādīja, ka Krievijas mērķis ir veicināt Ukrainas vājumu un nepieļaut Ukrainas valsts nostiprināšanos. Tāpat viņš atzina, ka latvieši var paļauties uz savu armiju.

"Latvijas armija un zemessardze ir ļoti augstu morālu stāju nesoša vienība un, ja nu gadījumā kaut kas notiks, mēs varam paļauties gan uz sevi, gan uz saviem sabiedrotajiem. Iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO ir bijusi vienīgā pareizā izvēle, kas dod papildu garantijas drošībai, neatkarībai un suverenitātei," akcentēja Pabriks.

"Bieži modernie kari tiek izspēlēti tieši informācijas telpā. Latvijā ikdienā notiek informācijas karš, kurā tiek iepludinātas daudzas ziņas, īpaši no Krievijas," piebilda politiķis, aicinot skatīties ne tikai Latvijas un Krievijas kanālus, bet informāciju iegūt arī no plašākiem saziņas kanāliem.
 


Написать комментарий