Vācija sodīs «pabalstu tūristus»

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Vācija trešdien paziņojusi, ka grasās sodīt tos ieceļotājus no citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kas ļaunprātīgi izmanto sociālo pabalstu sistēmu, ziņo LETA-AFP.

Valdība apstiprinājusi starpziņojumu, kurā izklāstīti pasākumi pret tiem ES dalībvalstu pilsoņiem, kas ļaunprātīgi izmantojuši tiesības, kuras tiem piešķir pārvietošanās un darba meklēšanas brīvība ES iekšienē.

Cita starpā ziņojuma autori iesaka vainīgajiem liegt uz zināmu laiku atkāroti ieceļot Vācijā, ierobežot laiku, kurā ieceļotājs drīkst meklēt darbu Vācijā, un padarīt stingrākus kritērijus bērnu pabalstu iegūšanai.

133 lapaspuses garo starpziņojumu sagatavojusi ekspertu komisija, kuru valdība izveidoja janvārī, kad valstī uzliesmoja debates par tā dēvēto pabalstu tūrismu, ko izraisīja pilnīga darba tirgus atvēršana Rumānijas un Bulgārijas pilsoņiem.

Galīgais ziņojums komisijai jāiesniedz jūnijā.

"Mēs nedrīkstam pievērt acis uz faktu, ka pastāv ar imigrāciju saistītas problēmas," atzinis iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Viņš tomēr uzsvēris, ka ieceļotāju skaita pieaugums nākot par labu Vācijas ekonomikai, kam jāsaskaras ar iedzīvotāju novecošanās radītajām problēmām.

Vienlaikus valdība plāno atvēlēt 200 miljonus eiro, lai sniegtu atbalstu tām Vācijas kopienām, kurām problēmas rada īpaši liels ieceļotāju skaits.


Написать комментарий