Mazie Daugavpils cietokšņa iedzīvotāji pavada brīvo laiku, skraidot pa pamesto ēku jumtiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā griezās noraizējies Cietokšņa iedzīvotājs.

Viņš pastāstīja, ka līdz ar silta laika iestāšanos vietējie bērni izdomāja ekstrēmu laika pavadīšanu – gandrīz katru vakaru viņi skaidra pa pamestās ēkas Mihaila ielā (netālu no Marka Rotko mākslas centra) jumtu.

Pēc aculiecinieku vārdiem, otrdienas, 25.marta, vakarā bērni tik skaļi skraidīja pa jumtu, ka piesaistīja ne tikai tuvumā esošo māju iedzīvotāju, bet arī patrulējošo Valsts policijas darbinieku uzmanību. Policisti bija spiesti uzkāpt uz ēkas jumta, lai nomierinātu bērnus un pierunātu viņus pamest bīstamo objektu.

Vietējos iedzīvotājus uztrauc tas, kā bērni nonāca uz pamestās, ar dēļiem aiznaglotas ēkas jumta un kas uzņemsies atbildību, ja, nedod Dievs, notiks kāds nelaimes gadījums.

Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis paskaidroja portālam Gorod.lv, ka visas cietokšņa teritorijā esošās pamestas ēkas iespēju robežās periodiski tiek pārbaudītas.

Pēc pārvaldnieka vārdiem, gandrīz katru dienu tiek aiznagloti pamesto ēku logi un durvis, kurus bieži vien uzlauž metāllūžņu meklētāji un mazie iedzīvotāji, kuriem patīk staigāt pa jumtiem.

„Mēs un VAS „Valsts nekustamie īpašumi” darām visu iespējamo, lai novēstu iekļūšanu pamestās un nereti bīstamās ēkās, šajā virzienā tiek strādāts. Diemžēl joprojām ir iedzīvotāju kategorijas, kuras dara visu iespējamo, lai iekļūtu pamestās ēkās, meklējot metāllūžņus vai piedzīvojumus.

Attiecībā uz bērniem varu teikt, ka vecākiem jāiemāca viņiem ievērot disciplīnu un nepārkāpt noteiktas prasības. Šādos gadījumos tas ir bīstami”, paziņoja J.Ostrovskis.

Bez šaubām, vecākiem jārūpējas, lai bērni vakaros nebūtu nekontrolējami un nemeklētu interesantus un bīstamus laika pavadīšanas veidus, piemēram, staigātu pa jumtiem.

Pēc Cietokšņa iedzīvotāju vārdiem, bijušās skolas ēka, kas tikusi aiznaglota pirms 1,5 gada, ne vandāļus, ne bērnus nepiesaista.



Написать комментарий