Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde turpina rīkot bezmaksas seminārus vecākiem

foto: Izglītības ministrija
foto: Izglītības ministrija

Lai palīdzētu vecākiem pareizi audzināt savus bērnus, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde otro gadu pēc kārtas rīko bezmaksas seminārus vecākiem.

Izglītības metodiķe pieaugušo izglītībā Ilze Onzule pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minētie semināri esot visai pieprasīti Daugavpils vecāku vidū. Semināros kopā ar profesionālo psihologu tiek apspriesti dažādi jautājumi, kuri ir saistīti ar bērnu un vecāku uzvedības modeļiem dažādās situācijās. Bezmaksas seminārus var apmeklēt katru trešo trešdienu plkst.15:00 Izglītības pārvaldes telpās.

Trešdien, 19.martā, notika kārtējais seminārs, kuru apmeklēja rekordliels dalībnieku skaits – 11 cilvēki. Seminārs tika veltīts tam, kā kļūt par labiem vecākiem.

Ar Izglītības pārvaldes psiholoģes Lindas Vingres palīdzību gan māmiņas, gan vecmāmiņas apsprieda dažādas problēmas un situācijas. Piemēram, kā komunicēt ar bērnu, kurš nevēlas apspriest problēmas, par kurām ziņo audzinātājs vai skolotājs; kā samierināties ar to, ka bērni ir izauguši un vai tad vecāki vairāk uzmanības var veltīt sev pašiem.

Jautājumi it kā ir diezgan vienkārši, bet par tiem jārunā, jo dažiem bērniem ierastie uzvedības un audzināšanas modeļi neder.

Nākamais seminārs Izglītības pārvaldē notiks trešdien, 16.aprīlī, plkst.15:00 un tas tiks veltīts vecuma īpatnībām un bērnu smadzeņu darbības attīstības jautājumiem. Plašāka informācija atrodama Izglītības pārvaldes mājas lapā www.izglitiba.daugavpils.lv sadaļā „Pieaugušo izglītība”, to var saņemt arī pa tālr.65407437, 29252443 (Ilze Onzule) vai uzrakstot uz e-pastu ilze.onzule@inbox.lv.


Написать комментарий