Kijevā onkulis, bet dārzā – plūškoks

foto: durbe.edu.lv
foto: durbe.edu.lv

Londona pārliecina Eiropu nesaraut attiecības ar Krieviju Ukrainas teritoriālā veseluma saglabāšanas dēļ.

„Lomdongrada”, kā patlaban ironizē Lielbritānijas žurnālisti, darīs visu iespējamo, lai novestu visus Berlīnes, Parīzes un Varšavas mēģinājumus ietekmēt Krieviju Krimas jautājuma risināšanā līdz minimumam. Turklāt Eiropas Savienības iekšējās un ārējās politikas birokrātiskās īpatnības praktiski ļauj tai pilnīgi paralizēt iespējamo ekonomisko sankciju pieņemšanu Eiropas līmenī.

Par to, ka Lielbritānijas valdība ir gatava aizvērt acis uz Krievijas darbībām Krimā, kļuva zināms viena Deivida Kamerona padomnieka neuzmanības dēļ, kurš negaidīti parādīja fotogrāfiem slepenu dokumentu, kurš attiecas uz Lielbritānijas un Krievijas savstarpējām attiecībām. Vēlāk avoti premjera ofisā apstiprināja izdevumam Daily Mail, ka tas ir oficiāls dokuments, kurš atspoguļo Londonas pozīciju pārrunās ar Eiropas Savienības partneriem, – ziņo rg-rb.de

Saskaņā ar šo dokumentu Lielbritānija nepieļaus, lai pret Krieviju tiktu ieviestas tirdzniecības vai finanšu sankcijas. Turklāt Londona pārtrauks jebkuras diskusijas par to, ka NATO valstu karaspēks jātur kaujas gatavībā situācijas Krimā dēļ. Polijai, kura paziņoja, ka situācija Ukrainā apdraud tās nacionālo drošību, Lielbritānijas politiķi domā teikt tikai „mierinošas runas”.

Kā paziņoja izdevuma Daily Mail avoti, šāda Londonas pozīcija pirmkārt ir saistīta ar draudiem pazaudēt ievērojamu Krievijas kapitāla daļu, kura cirkulē Lielbritānijas finanšu struktūrās. Šī ziņa radīja sašutumu Lielbritānijas sabiedrībā, kura ir pazīstama ar savu noskaņojumu pret Krieviju. „Bet kur te ir noslēpums”, – jautā viens no sociālo tīklu lietotājiem. – Tāpat visiem ir skaidrs, ka šo valsti vada nekompetenti idioti, kuriem ir nospļauties par britu viedokli”. 


Написать комментарий