Daugavpils novada jauniešus aicina piedalīties vairākos projektu konkursos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika atbalstīti divi novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciālistu priekšlikumi.

Ziņotāja – jaunatnes lietu speciāliste Santa Matisāne – pastāstīja, ka konkurss par vasaras nometņu organizēšanu Daugavpils novadā netiek rīkots pirmo reizi, taču šogad tā nolikums esot grozīts. Piemēram, konkursa mērķis ir daudz plašāks, ar to palīdzību ne tikai atbalstīs jauniešu brīvā laika un neformālo vasaras nometņu organizēšanu Daugavpils novadā, bet arī veicinās riska grupā esošo jauniešu (no daudzbērnu ģimenēm, bērnu namiem utt.) integrēšanu sabiedrībā.

Projektu konkursa ietvaros tiks atbalstīta dienas un diennakts vasaras nometņu organizēšana jauniešiem 13-18 gadu vecumā. Šiem pasākumiem jāveicina jauniešu sociālo un radošo iemaņu attīstība, jaunu zināšanu un iemaņu apguve, izmantojot formālās un neformālās mācību metodes un veicinot nometņu dalībnieku starpkultūru dialogu un sadarbību. Viena nometne var darboties ne vairāk par 10 dienām.
Maksimālā summa vienas nometnes organizēšanai ir 1 400 eiro, kopējais balvu fonds – 5 700 eiro.

Tāpat kā pirmais konkurss, arī konkurss „Uzlabosim savu ikdienu” netiek rīkots pirmo reizi un tā nolikumā tika pieņemti grozījumi.
Konkursa „Uzlabosim savu ikdienu” pamatuzdevumi ir veicināt jaunatnes aktivitāti novada pagastos; aktualizēt jaunus jauniešu lietderīga brīvā laika pavadīšanas veidus; veicināt jaunu zināšanu un iemaņu apguvi, izmantojot neformālās izglītības metodes; veicināt riska grupā esošo jaunieši iekļaušanu sabiedrībā; veicināt jauniešu organizāciju, pašvaldības iestāžu, uzņēmēju un citu organizāciju sadarbību; veicināt patriotiska gara un piederības sajūtas stiprināšanu novada jauniešos.

S.Matisāne atzīmēja, ka katru pagastu konkursa var pārstāvēt tikai viens projekts, kura prioritātēm jābūt inventāra iegādei jauniešu lietderīga brīvā laika pavadīšanai, tehnikas iegādei vai jauniešu pulcēšanās vietas labiekārtošanai, kā arī pasākumu rīkošanai, kuri veicina jaunu zināšanu un iemaņu apguvi.

Jāatzīmē, ka finansiālo atbalstu saņems tie projekti, kuri Daugavpils novadā tiks īstenoti no šā gada 1.jūnija līdz 31.oktobrim. Maksimālā summa, uz kuru var pretendēt konkursa dalībnieki, ir 715 eiro (kopējais balvu fonds – 3 575 eiro).

Projekti abu konkursu ietvaros iesniedzami no 12.marta līdz 30.aprīlim, plkst.12:30, tos var iesniegt gan personīgi, nododot projektu koordinatorei I.Kriškijānei (Daugavpils novada Kultūras centrs), gan nosūtot uz e-pastu: iluta.kriskijane@dnd.lv.

Savukārt jauniešu organizāciju pārstāvji, kuri vēlas organizēt vasaras nometni, pieteikumus var iesniegt līdz 18.aprīļa plkst.14:00 Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītājai Irēnai Bulašai vai nosūtīt tos uz e-pastu: irena.bulasa@dnd.lv. Plašāka informācija pieejama Daugavpils novada domes mājas lapā.


Написать комментарий