SC deputāti Kijevā 'viesojušies' antifašistu organizētā sanāksmē

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Četri "Saskaņas centra" (SC) Saeimas deputāti – Sergejs Mirskis, Aleksandrs Sakovskis, Irina Cvetkova un Nikolajs Kabanovs februāra sākumā viesojušies Ukrainas parlamentā, kur sanāksmi rīkojusi organizācija "Pasaule bez nacisma", vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

"Es jums varu pateikt uzreiz – pats svarīgākais mērķis – diemžēl opozīcijas rindās, kas bija Ukrainas Maidanā bija tādas organizācijas, kas izteicās ļoti nopietni pret ebrejiem. Tur bija lozungi pret ebrejiem. (...) Antisemitisms, kas skanēja Maidanā ļoti bija nepieņemams visai tai organizācijai, kas cīnās visā Eiropā pret nacismu," sanāksmes darba kārtības apspriestos tematus komentē Mirskis.

Mirskis raidījumam apgalvojis, ka uz pasākumu nav devies kā Saeimas deputāts, savukārt Cvetkova īsti nezināja vai uz Kijevu tikusi aicināta kā deputāte: "Nē, nu, man nosūtīja, protams, iespējams kā Saeimas deputātei.. Un kā iepriekš, kad uzaicināja. Bet tas bija kā privātbrauciens."

Starp viesiem bijušas arī citas Latvijā pazīstamas sejas – antifašistu aktīvists Josifs Korens un krievu valodas referenduma rīkotājs un pašpasludinātā Nepilsoņu parlamenta līderis Aleksandrs Gapoņenko.

Viens no SC līderiem Sergejs Dolgopolovs noliedza, ka partija minētos deputātus būtu deleģējusi doties uz minēto pasākumu.

Pret valdību vērsti protesti Ukrainā notiek kopš novembra beigām, kad prezidents  Viktors Janukovičs Viļņā notikušajā Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā neparakstīja sadarbības līgumu ar ES. Sākumā demonstranti pulcējās Kijevas Neatkarības laukumā, bet vēlāk nemieri pārņēma arī reģionus.


 


Написать комментарий