Daugavpiliešus un reģiona iedzīvotājus aicina piedalīties vecticības pētījumu konkursā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešo gadu pēc kārtas Latvijā tiek rīkots vecticības pētījumu konkurss, kas ir veltīts vēsturnieka un pedagoga Ivana Zavoloko piemiņai.

Konkursu rīko Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudze, Rēzeknes vecticībnieku Kapu draudze, Daugavpils Pirmās Jaunbūves vecticībnieku draudze, Nacionālo un reliģisko kultūru pētniecības centrs.

Piektdien, 28.februārī, Daugavpils Pirmās Jaunbūves vecticībnieku draudzē notika konkursam veltīta preses konference. Konkursa Aizbildņu padomes priekšsēdētājs, 11.Saeimas deputāts Vladimirs Nikonovs pastāstīja, ka šogad esot paplašināta gan konkursa tematika, gan mērķauditorija. Tika noņemti vecuma ierobežojumi un konkursā var piedalīties jebkurš interesents, kas pēta atbilstošo jautājumu.

Pēc V.Nikonova vārdiem, joprojām aktuāls jautājums esot sava ciltskoka izpēte. Nav noslēpums, ka daudzi no mums par saviem senčiem zina ļoti maz. Minētais konkurss palīdz ne tikai iedziļināties Latvijas vecticībnieku vēsturē, garīgajā izglītībā un kultūras mantojumā, bet arī popularizē vecticībnieku bagāto pieredzi.

Konkursā var piedalīties vidusskolu 10.–12. klašu skolēni, studenti, jaunie pētnieki, Grebenščikova Garīgās skolas studējošie un absolventi. Darbs var tikt uzrakstīts latviešu vai krievu valodā. Konkursam izvirzītie pētnieciskie darbi līdz 2014.gada 1.jūlijam jāiesniedz Ilonai Butjankovai, Baltijas Starptautiskās akadēmijas Rēzeknes filiāle, Dārzu iela 21/17, Rēzekne, LV-4600 un elektroniskā veidā pēc adreses zavoloko14@inbox.lv. Plašāka informācija pieejama pa tālr.26481642 vai 64624896.

Konkursa darbus vērtēs īpaša komisija no 11 cilvēkiem – garīdzniekiem, pētniekiem, pedagogiem.

Pēc Latvijas Vecticībnieku biedrības valdes priekšsēdētāja Ilariona Ivanova vārdiem, konkurss ar katru gadu kļūst arvien interesantāks un vērienīgāks, tas ir kļuvis par labi organizētu pasākumu, kura noslēgumā uzvarētāji piedalās nelielajā zinātniskajā konferencē. Jāatzīmē, ka pirmā konkursa uzvarētāju vidū bija bijusī skolas direktore Ina Kirņičanska, DU studente un Krievu vidusskolas-liceja 6.klases skolniece.



Написать комментарий