Putins uzdeva turpināt kontaktus ar Kijevas partneriem

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzdeva valdībai turpināt kontaktus ar Kijevas partneriem tirdzniecības un ekonomikas sakaru jautājumos starp Krieviju un Ukrainu. Par to ziņo Kremļa preses dienests.

Krievijas valsts vadītājs tāpat uzdeva rīkot konsultācijas ar ārzemju partneriem, tai skaitā ar SVF, par finanšu palīdzības sniegšanu Ukrainai, ieskaitot konsultācijas šajā jautājumā ar „Lielā astotnieka” valstīm, – ziņo rosbalt.ru.

Turklāt, ņemot vērā Krimas vadības humanitārās palīdzības piešķiršanas lūgumu, Putins uzdeva valdībai izstrādāt šo jautājumu, tai skaitā KF reģionu griezumā.

Atgādināsim, ka 21. februārī Viktors Janukovičs un opozīcijas līderi ar Vācijas, Polijas un Francijas Ārlietu ministriju vadītāju starpniecību parakstīja vienošanos par Ukrainas krīzes noregulēšanu. Šo vienošanos akceptēja ASV un ES. Tomēr nākamajā dienā konfrontācija Ukrainā pastiprinājās, kas noveda pie daudziem upuriem. Vēlāk Ukrainas Augstākā rada paziņoja par Janukoviča atkāpšanos, kurš pazuda nezināmā virzienā.

Ceturtdien Krievijas MIL izplatīja it kā Janukoviča paziņojumu, kurā viņš paziņoja, ka turpina uzskatīt sevi par leģitīmu Ukrainas prezidentu. Piektdien politiķis domā piedalīties prese konferencē Rostovā pie Donas.


Написать комментарий