Brīvdienas Daugavpilī: Filma par ielu kultūru, Izraēlas kino nedēļas atklāšana un senas rotaļlietas muzejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neapšaubāmi, ka daudzi daugavpilieši vēlēsies pavadīt brīvdienas ārpus sava dzīvokļa sienām. Tieši viņiem pēc tradīcijas portāls Gorod.lv piedāvā interesantāko pilsētas pasākumu afišu.

Sestdien, 22. februārī bijušās 5. pamatskolas sporta zālē notiks pilsētas atklātā sieviešu volejbola čempionāta spēles, bet Olimpiskajā centrā notiks Daugavpils futzāles čempionāta spēles.

Kinoteātrī „Renesanse” plkst. 16:00 sāksies bezmaksas dokumentālās filmas „Ghetto Games” demonstrācija, kura ir veltīta mūsu valsts lielākajai ielu kultūras un sporta kustībai. Piecu gadu laikā šī kustība kļuva par nozīmīgāko mūsu valstī: katru gadu tiek rīkoti teju 70 pasākumi dažādos sporta veidos, kurā ir iesaistīti vairāk nekā 50 000 dalībnieku un sekotāju. Starp citu, šis kino seanss vienlaikus tiks demonstrēts daudzu valsts pilsētu 100 reģionālajos kinoteātros un Kultūras namos.

Plkst. 18:00 tepat notiks svinīga Izraēlas kino nedēļas atklāšana, kuras ietvaros skatītājiem parādīs pazīstamā režisora Arika Kapluna romantisko drāmu „Janas draugi”. Pēc tam kinomīļus aicinās uz elektroniskās mūzikas koncertu, kurā piedalīsies Izraēlas grupa „Bonafide 3000” un Daugavpils projekts ar nosaukumu „Skoptorom”.

Nedēļas laikā, no 22. līdz 28. februārim Daugavpilī varēs vairāk uzzināt par Apsolītās zemes iedzīvotājiem. Ar detalizētu visu kino seansu programmu var iepazīties šeit:.

Plkst. 17:00 Daugavpils novada Kultūras centrs aicina visus tautas daiļrades cienītājus uz deju kolektīvu koncertu Sadancis, kurā piedalīsies Daugavpils, Ilūkstes un Preiļu novadu ansambļi. Ieeja bez maksas. 

Plkst. 17:00 uz Daugavpils teātra skatuves parādīs mūziklu „Dāmu paradīze” ar Raimonda Paula mūziku. Biļešu cena no 4 līdz 9 eiro.

Vakarā visus kvalitatīvas mūzikas cienītājus aicina „Artilērijas pagrabi”, kur plkst. 22:00 sāksies pazīstamās Daugavpils grupas „No Smoking Band” koncerts.

Svētdienu, 23. februāri varēs pavadīt Daugavpils novadpētniecības un vēstures muzejā, kur plkst. 13:00 sāksies Ģimenes diena, kura ir veltīta senām rotaļlietām. Bērniem un pieaugušajiem ir lieliska iespēja nodarboties ar kolektīvu daiļradi, izgatavojot siena rotaļlietas. Visi interaktīvās programmas dalībnieki nodarbības laikā varēs parādīt savu erudīciju, minot mīklas un šarādes, kā arī personīgi novērtēt dizaineru un celtnieku centību, kuri nodarbojas ar jaunās istabas remontu un noformēšanu, kā arī vienlaikus apbrīnot tās neparasto daudzkrāsaino grīdu. 

Atgādināsim, ka šīs muzeja akcijas īpatnība ir apstāklī, ka neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita, tā var apskatīt visas muzeja izstādes un ekspozīcijas par vienu cenu – 1,42 eiro (1 Ls).

Turklāt Ledus hallē notiks Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionāta spēles.

Plkst. 14:00 kinoteātrī „Renesanse” sāksies Soču Olimpiādes hokeja finālspēles translācija.

Jaukas brīvdienas!


Написать комментарий