Kerijs: Par cilvēku nāvi vainīgās Ukrainas amatpersonas tiks sauktas pie starptautiskas atbildības

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Par cilvēku nāvi Kijevas ielās vainīgās Ukrainas amatpersonas gaida starptautiska atbildība, paziņojis ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, ziņo LETA-UNIAN.

"Ukrainas tauta un starptautiskā sabiedrība sauks pie atbildības tos, kas ir vainīgi par notikušo," sacīja Kerijs.

Pēc viņa teiktā, vardarbība Kijevas ielās viņam izsauc "dusmas un sāpes". "Ukrainas tauta ir pelnījusi daudz vairāk, nekā bezjēdzīgu nāvi un ciešanas vienas no Eiropas lielākās pilsētas ielās. Vardarbībai ir jāiebeidzas. Mēs viennozīmīgi nosodām spēka pielietošanu pret civilpersonām un uzstājīgi prasām atsaukt drošības spēkus," paziņoja Kerijs.

"Savienotās Valstis jau ir sākušas sankciju realizēšanu, nosakot ceļošanas aizliegumu tiem ukraiņiem, kuri ir atbildīgi par vardarbību," norādīja Kerijs.

"Nav laika balansēt uz kara vai viltības robežas. Prezidentam Janukovičam ir nekavējoties jārisina nopietnas sarunas ar opozīcijas līderiem par jaunas pagaidu valdības izveidi, kurai būs plašs atbalsts," viņš sacīja. "Tas ir vienīgais veids, kā sākt smagās, taču nepieciešanās konstitucionālās un ekonomiskās reformas, kuras ir vajadzīgas Ukrainai."
 


Написать комментарий