Lielbritānijā gaidāmi jauni plūdi

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Lielbritānijā, kur aizvadītās nedēļas laikā applūduši jau vairāk nekā 1000 īpašumi, gaidāmas jaunas vētras un plūdi, ziņo LETA-BBC.

Jau vēstīts, ka Angliju piemeklējusi lietainākā ziema kopš 1766.gada un daļa Anglijas dienvidrietumu atrodas zem ūdens jau vairākas nedēļas. Bērkšīrā un Sarejā izsludināti 14 brīdinājumi par potenciāliem plūdiem, kas var būt bīstami dzīvībai. Vēl divi brīdinājumi ir spēkā Somersetā.

Raidorganizācijas BBC sinoptiķe prognozē, ka Velsas piekrastē vēja ātrums varētu sasniegt 160 kilometrus stundā (44 metrus sekundē) un tuvākajās dienās, iespējams, gaidāms spēcīgākais un postošākais vējš šajā ziemā. Lielbritānijas Meteoroloģijas birojs brīdinājis, ka valsts ziemeļos un rietumos gaidāms arī sniegs.

Dzelzceļa tīkla operatora "Network Rail" pārstāvis prognozēja, ka šodien pasažieriem gaidāma vēl viena smaga diena. Spēcīgā vēja dēļ Kornvolā, Devonā un daļā Velsas un Lankašīras vilcieni kursēs ar samazinātu ātrumu. Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons otrdien brīdināja, ka situācija var pasliktināties, pirms kļūs labāka, un paziņoja par jauniem palīdzības pasākumiem plūdu skartajiem reģioniem.

Premjers informēja, ka ceturtdien apspriedīs situāciju valdības sēdē un apsolīja nosūtīt uz applūdušajiem apgabaliem 600 karavīrus, piebilstot, ka vēl tūkstošiem ir gatavi doties palīgā.


Написать комментарий