Sāk pieaugt saslimstība ar gripu: Latgalē gripas gadījumu pagaidām nav daudz

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 2014.gada 3.februāra līdz 9.februārim monitoringā iekļautajās ambulatorajās iestādēs klīniski tika diagnosticēti 14 gripas gadījumi (vidēji 12,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem), liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

No monitoringā iekļautajām stacionārām ārstniecības iestādēm (11 slimnīcas) aizvadītajā nedēļā saņemta informācija par trīs pacientiem, kuri hospitalizēti ar diagnozi gripa (Rīga un Valmiera) un trīs pacientiem, hospitalizētiem ar diagnozi gripas izraisīta pneimonija. Ārpus gripas uzraudzības tīkla (informācija no SIA RAKUS stacionāra „Latvijas Infektoloģijas centrs” laboratorijas) noteikti četri laboratoriski apstiprināti gripas gadījumi.

Epidemiologi ziņo, ka vēršanās citu AAEI gadījumos ambulatorajās iestādēs aizvadītajā nedēļā ir palielinājusies par 6,7% un bijusi vidēji 1066,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Aizvadītajā nedēļā par 58% palielinājies ambulatorajās iestādēs vērsušos pacientu skaits pneimonijas gadījumos. 

Saskaņā ar SPKC datiem, ambulatorajās iestādēs, kas iekļautas gripas monitoringā, vērsušies 14 pacienti, kuriem klīniski noteikta gripa – Rīgā (12), Rēzeknē (1) un Ventspilī (1). Daugavpilī gripas gadījumi pagaidām nav reģistrēti, hospitalizēto gripas pacientu arī nav. AAEI saslimstības līmenis Daugavpilī – 1 226 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Daugavpils skolu un pirmsskolas izglītības iestādēs nedaudz pieaudzis apmeklētības līmenis: vispārējās izglītības iestādes aizvadītajā nedēļā apmeklējuši vidēji 92,8% reģistrēto skolēnu, pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējuši vidēji 68,1% reģistrēto bērnu. Augstākā saslimstība reģistrēta bērniem: 0-4 gadu un 5-14 gadu vecumā.

Epidemiologi nonākuši pie secinājuma, ka Latvijā joprojām turpinās respiratori sincitiālā vīrusa plaša izplatība, kas izraisa gripai līdzīgas saslimšanas, tomēr parasti norit vieglākā formā.
 


Написать комментарий