Daugavpils novada skolās logopēdu pakalpojumi kļuvuši pieejamāki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Daugavpils novada domes pagājušā gada budžetā pirmo reizi bija paredzēts finansējums profesionālo logopēdu darbam novada skolās. Sakarā ar radušos nepieciešamību, 2014.gadā logopēdu darba stundas (8 – 20 darba stundas nedēļā) izdevies palielināt.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša paziņoja portālam Gorod.lv, ka kopumā logopēdu darba likmes tika palielinātas par 1,2, tādēļ logopēdu pakalpojumi kļuvuši pieejamāki.

Šo informāciju preses konferences gaitā apstiprināja arī Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika: „Gandrīz visās skolās, kurās bija nepieciešami šo speciālistu pakalpojumi, tika iedalītas papildus likmes”.

Tomēr 2014.gada budžeta veidošanas laikā Izglītības pārvaldes vadītāja minēja, ka nepieciešams palielināt arī skolas psihologu likmes.

Pēc V.Kezikas vārdiem, šogad tika panākts, ka Daugavpils novada psihologs vairs neapkalpo Naujenes bērnunamu, kurā tagad ir savs speciālists.
„Ja šogad darbības analīze apliecinās, ka arī pēc sava speciālista parādīšanas Naujenes bērnunamā mūsu psihologa slodze joprojām būs pietiekami liela, šis jautājums tiks risināts. Vai psihologs ir nepiecienāms katrā skolā – tas ir cits jautājums, domāju, ka lielajās skolās ir nepieciešams sociālais pedagogs”, teica V.Kezika.

Savukārt I.Bulaša atzīmēja, ka psihologa darba likmes palielināšana būšot nākamā gada prioritāte.


Написать комментарий