Krievija pagaidām nedomā pildīt Ukrainai solītās saistības

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Viss tiks atrisināts tikai pēc jaunās Ukrainas valdības izveidošanas.

Par to paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, liekot noprast, ka starptautiskās vienošanās pagaidām neliks Krievijai pildīt savas saistības. Pēc Krievijas valdības vārdiem Krievijai domā izpildīt gan finanšu (kredīts), gan enerģētiskās (gāzes cenas samazināšana) saistības pēc jaunās Ukrainas valdības izveidošanas, – ziņo telegraf.com.ua.

„Sagaidīsim jaunās Ukrainas valdības izveidošanu”, – viņš teica. Tai pašā laikā Medvedevs paziņoja, ka saprot visu vienošanos realizācijas nepieciešamību. „Bet mums to jādara saprātīgi … kad mēs sapratīsim, kāds būs jaunās valdības ekonomikas kurss, kas tur strādās un pie kādiem noteikumiem viņi pieturēsies”, – teica Medvedevs.

Medvedevs pastāstīja par savām personīgajām norunām ar bijušo Ukrainas premjerministru Nikolaju Azarovu par gāzes maksājumiem. „… Krievijas un Ukrainas sadarbības aktivizācijas rezultātā … Ukrainas kolēģi saņēma noteiktas priekšrocības, kuras jākonvertē ekonomiskajos sasniegumos”, – teica Krievijas premjerministrs.

Savukārt Krievijas pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs paziņoja, ka Krievijas prezidenta pavēļu realizācijai „lietderīgi sagaidīt jaunās Ukrainas valdības izveidošanu”. „Lai šie plāni tiktu izpildīti pilnā apjomā, jāsagaida, kad būs izveidots jaunās Ukrainas valdības sastāvs, mēs ar šiem biedriem konsultēsimies, vadīsim pārrunas un pilnā apjomā izpildīsim norādījumus, lai šie plāni tiktu pilnībā realizēti”, – teica vicepremjers. 


Написать комментарий