Brisele nosodīja Lielbritāniju par imigrantu nomelnošanu

foto: noi.md
foto: noi.md

Eiropas Komisijas viceprezidente Viviāna Redinga aicināja Lielbritāniju pārtraukt radīt mītu, ka ārzemnieki zog angļiem darbu un novājina budžetu ar izdevumiem sociālajām garantijām.

Pēc jaunā gada Lielbritānija, tāpat kā daudzas Eiropas Savienības valstis, gaidīt bulgāru un rumāņu pieplūdumu, kuru iebraukšana tagad nav ierobežota. Parlamenta un valsts iestāžu pārstāvji personīgi sagaidīja iebraucējus lidostās. Tomēr izrādījās, ka no pustukšām lidmašīnām iznāca tikai jau Lielbritānijā dzīvojošie ārzemnieki, kuri svinēja svētkus mājās. Daudzi no viņiem presei pastāstīja, ka strādā un nesaņem pabalstus. Tomēr Lielbritānija gaida, ka plūsma no abām valstīm plūdīs jau gada sākumā. Tādēļ tiek plānots pieņemt virkni ierobežojumu bezmaksas medicīniskās palīdzības sniegšanai un dažādām sociālajām izmaksām.

Apvienotās Karalistes opozīcijas Neatkarības partijas līderis Naidžels Faradžs aicināja pat apturēt visu pabalstu izmaksu imigrantiem uz laiku, kamēr viņi nenodzīvos Lielbritānijā vismaz piecus gadus. Lielo partiju pārstāvji pauda savas bažas pieklājīgākā formā, – ziņo rg-rb.de.

Tas viss provocēja Briseles reakciju. Tā, Eiropas Komisijas viceprezidente Viviāna Redinga paziņoja, ka mītus par ārzemnieku ielaušanos rada politiķi, kuri vēlas iegūt balsis vēlēšanās. Viņa uzsvēra, ka valsts ekonomikas izaugsme par 3 – 4% ir panākta, pateicoties iebraucējiem.

„Patiesībā jūs sagraujat savu cilvēku nākotni. Es par to esmu satraukta”, – paziņoja Redinga.

Eirokomisārs darba tirgus un sociālajos jautājumos Lāslo Andors pauda cerību, ka cilvēki vairāk ticēs faktiem, ņemot vērā, ka pagaidām jaunu imigrantu ielaušanās nav notikusi. Andors cer, ka briti kļūs ne tik „histēriski”, un politiķiem vairs nebūs tik viegli ar viņiem manipulēt.

Pēc pēdējās aptaujas datiem pat tie Lielbritānijas iedzīvotāji, kuri ir pārliecināti, ka imigrācija nes labumu valsts ekonomikai un kultūrai, vēlas, lai tā samazinātos. Tā, 56% aptaujāto paziņoja, ka ārzemnieku plūsma krasi jāierobežo, 21% – tikai nedaudz jāierobežo. Saskaņā ar pēdējām aplēsēm valdībai neizdosies ierobežot jauno imigrantu skaitu mazāk nekā līdz 100 tūkst. gadā – tas ir skaitlis, kuru valsts premjers Dāvids Kemerons paziņoja vēlēšanu laikā.        


Написать комментарий