Profesionāls mūziķis Daugavpils Poļu namā dalījās ar fotoiespaidiem par ceļojumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Poļu nams nepārstāj priecēt un pārsteigt pilsētniekus ar dažādiem interesantiem pasākumiem, tostarp daudzveidīgām izstādēm.

Piemēram, pērn Poļu kultūras centra apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar grafiku, apskatīt abstrakcijas, nodoties ilūzijām, sajust tauriņu pieskārienu, veltīt laiku meditācijām un izbaudīt mieru.

Jaunajā gadā Poļu namā tika atklāta jauna rīdzinieka, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolventa un profesionālā mūziķa Pāvela Račika fotoizstāde.

Izstādes atklāšana bija neparasta un spilgta – tajā piedalījās beduīni, kuri lieliski atspoguļoja izstādes „Ceļojumu gadi” gaisotni.
Izstādē var apskatīt 30 P.Račika darbus, kuri tapuši pēdējo 4 gadu laikā, - melnbaltus un krāsainus portretus, ziedus, dzīvniekus, ainavas. Fotogrāfijas bija uzņemtas, ceļojot pa Latviju, Vāciju un Angliju.

Pēc Pāvela Račika vārdiem, pats sarežģītākais bijis nevis atlasīt darbus, kuri tiks izstādīti, bet izdomāt izstādes nosaukumu. „Manā datorā ir aptuveni 9 000 fotogrāfiju, tomēr pēdējā laikā daudzas fotogrāfijas izdzēsu. Iespējams, esmu kļuvis daudz kritiskāks”, pastāstīja P.Račiks.

Viņam nepatīk mūsdienās populārais avangards, viņš neuzņem „dīvainas” un nesaprotamas fotogrāfijas, kuras, pēc P.Račika domām, neatspoguļo autora attieksmi, bet tikai šokē cilvēkus.

Nākotnē viņš plāno nodarboties ar mūziku, vēlētos atvērt savu fotostudiju. Tikmēr P.Račiks ir pasniedzējs Rīgas mūzikas skolā, dažreiz muzicē galvaspilsētas restorānos, uzstājas kopā ar draugu-pianistu un ir aktīvs fotokluba „Rīga” biedrs.
Izstāde Poļu namā būs apskatāma līdz februāra sākumam.
 



Написать комментарий