Privātie uzņēmēji ASV decembrī pieņēmuši darbā lielāko skaitu darbinieku gada laikā

foto: db.lv
foto: db.lv

Decembrī ASV privātā sektora darba devēji pieņēmuši darbā lielāko skaitu darbinieku vairāk nekā gada laikā, raksta MarketWatch.
Turklāt jaunus darbiniekus pieņēmuši dažādu izmēru uzņēmumi.

Kopumā pagājušajā mēnesī privātie darba devēji darba vietu skaitu ir palielinājuši par 238 tūkstošiem, kas ir lielākais skaits kopš 2012.gada novembra, liecina Automatic Data Processing dati. Uzlabojusies arī kopējā tendence, jo ceturtajā ceturksnī darba devēji mēnesī vidēji palielinājuši darba vietu skaitu par 224 tūkstošiem, savukārt pirms gada tas bija vidēji 211 tūkstoši mēnesī.

Privātā sektora darba tirgus dati turpina apstiprināt labo datu virkni. Tā, nesenie pakalpojumu un ražošanas kompāniju dati liecina, ka jaunu darbinieku pieņemšana darbā turpina augt, tāpat uzņēmumi palielina investīcijas ilglietojamās precēs, tādējādi atspoguļojot pārliecību par turpmāko ekonomikas attīstību. Tiesa gan, vēl ir vieta izaugsmei, jo, par spīti stabili augošajam darba vietu skaitam, ASV ekonomika kopš recesijas sākuma 2007.gada beigām ir zaudējusi gandrīz 1,3 miljonus darba vietu.

Šos datus ar nepacietību trešdien gaidīja investori, jo tie var signalizēt par ASV Federālo Rezervju sistēmas ikmēneša aktīvu iepirkumu bremzēšanas ātrumu. 


Написать комментарий