Socioloģiskā aptauja: mazāk nekā ceturtdaļa baltkrievu atbalsta savienību ar Krieviju, bet iestāšanos ES – vairāk par trešdaļu

foto: rus.ruvr.ru
foto: rus.ruvr.ru

Nesenās Baltkrievijas socioloģiskās aptaujas rezultāti norāda uz vairākuma valsts iedzīvotāju ieinteresētības par integrācijas procesu attīstību postpadomju telpā samazinājumu. Paralēli tam baltkrievu vidū tiek atzīmētas simpātijas Eiropai.

Baltkrievijā notikusī socioloģiskā aptauja parādīja, ka mazāk nekā ceturtdaļa valsts iedzīvotāju (23,9%) atbalsta apvienošanās ideju ar Krievijas Federāciju, ziņo portāls kasparov.ru, atsaucoties uz Lietuvas Neatkarīgā sociāli ekonomisko un politisko pētījumu institūta datiem. Tai pašā laikā pret šo iniciatīvu uzstājas baltkrievu vairākums (51,4%).

Zīmīgi, ka Baltkrievijas pievienošanos Eiropas Savienībai hipotētiskajā referendumā atbalstītu vairāk nekā trešdaļa (35,9%) valsts iedzīvotāju.

Tāpat publicētajos secinājumos tiek atzīmēts, ka analoģiska pētījuma rezultāti, kurš notika 2013. gada oktobrī, ievērojamā mērā atšķiras no tiem, kuri ir iegūti pērnā kalendāra gada beigās. Tā, septembrī par Krievijas un Baltkrievijas savienību bija 27,5% respondentu, bet pret – 46,9%.

Lietuvas sociologi atzīmē, ka tai pašā laikā ir novērojams neliels Eiropas vektora atbalsta samazinājums no 37,8% 2013. gada oktobrī līdz 35,9% decembrī.


Написать комментарий