Septiņi gadžeti bez kuriem 2014. gadā nevarēs iztikt

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Scientific American izmēģinājuši un apkopojuši jaunā gada gaidītākos jaunos gadžetus, kuri ļaus pārvērst parastu monitoru par skārienjūtīgu, izsekot savu bērnu gaitām un kontrolēt 3D printeri ar savu plaukstu.

Haptix attēlu sensors palīdzēs padarīt ikviena datora monitoru skārienjūtīgu. Tas vienkārši jāpiestiprina pie jūsu datora ekrāna un tas automātiski kļūs skārienjūtīgs. Paredzams, ka Haptix iznāks jau februārī vai martā.

Touch ID pirkstu nospiedumu sensors ir aproce, kas palīdzēs atbrīvoties no parolēm un PIN kodiem. Pēc tam kad aproce identificējusies ar savu īpašnieku, tā pēc pirksta pieskāriena atpazīst viņa sirds ritmus un spēj savienoties ar jebkuru citu ierīci, kuras atbloķēšanai pirms tam bija vajadzīga parole. Kompānija Bionym cer, ka Touch ID iznāks jau vasarā.

Viedpulkstenis bērniem atrisinās problēmu, kas rodas vecākiem, kas īsti nevēlas savai mazajai atvasei uzticēt viedtālruni. Tajā iestrādāts GPS, ar kura palīdzību vecāki varēs noskaidrot sava bērna atrašānās vietu. FilLIP kompānija sola, ka tas parādīsies tirdzniecībā jau gada beigās.

Datorpele-pildspalva ļaus tās lietotājiem darīt savus līdzšinējos darbus kontrolējot to gluži kā parastu pildspalvu, tādejādi uzlabojot apstrādes procesus kā zīmēšana, skicēšana u.t.t. Paredzams, ka tā būs pieejama iegādei jau janvāra beigās.

Lai arī 3D printeri ir visai jauns izgudrojums, kāpēc samierināties ar tikai to?! 3D Print's SwissPen pildspalvas ļaus visas idejas attēlot uzreiz! Pildspalva tirdzniecībā paradīšoties februārī.

GPS navigācijas jaka ļaus braukt ar auto nenolaižot acis no ceļa. Strīpas uz tās aprocēm sāks mirgot pie attiecīgā pagrieziena u.tml. Līdz šim tā tikusi izrādīta dažādās prezentācijās, bet jūnijā to jau varēs iegādāties.

SunFriend ir aproce, kas brīdina par laiku, kas aizvadīts zem saules stariem, tādejādi ļaujot sauļoties neradot sev kaitējumu. Lai arī tā neņem vērā specifiskus jūsu personiskos datus, tā tomēr sniedz vērtīgu informāciju, mirgojot kad saules staros pavadīts pārāk ilgs laiks. To nopirkt varēs pavasara beigās.


Написать комментарий