Šteinbuka: cenas kāps, bet eiro nebūs pie vainas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Cenas, par kuru pieaugumu eiro ieviešanas kontekstā bažījas Latvijas iedzīvotāji, kāps, taču tas nenotiks eiro dēļ, intervijā Latvijas Radiopavēstījusi Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Jautāta par iespējamo cenu kāpumu, I. Šteinbuka norādīja: «Es gribētu piekrist, tiešām – cenas pieaugs, bet jautājums – kāpēc. Piemēram, benzīna cenas pieaug – eiro dēļ vai tāpēc, kā aug naftas cenas pasaules tirgos, vai kafijas cenas – eiro dēļ vai tāpēc ka Brazīlijā ir slikta raža?»

Neliels cenu pieagums ir normāls, un tas liecina par ekonomikas attīstību. Eiro ieviešanas dēļ inflācija dažādās valstīs bija 0,2% - 0,7% apmērā, norādīja I. Šteinbuka.

Savukārt iedzīvotāju atbalsts eiro valūtai pieaugs pēc eiro ieviešanas, kad cilvēki pārliecināsies, ka viss ir labi, uzskata Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Db.lv jau ziņoja, ka  Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra Eirobarometrs jaunākās aptaujas dati rāda - eiro atbalstītāju skaits Latvijā pārsniedzis pusi no iedzīvotāju skaita un to īpatsvars veido 53%.


Написать комментарий