Daugavpilieši apliecināja savu labestību un dāsnumu, ziedojot muzejam pat konservētos gurķus un tomātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešo gadu pēc kārtas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs (DNMM) Ziemassvētku priekšvakarā rīko labdarības akciju „Sniedzot prieka mirkli”, kuras ietvaros pilsētnieki var palīdzēt maznodrošinātām personām.

Pilsētas muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Larisa Kaimiņa pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šoreiz pilsētnieki bijuši īpaši atsaucīgi. Vēloties iepriecināt maznodrošinātās ģimenes, kurās ir bērni, cilvēki ziedoja ne tikai rotaļlietas, kancelejas preces, galda spēles, Ziemassvētku rotājumus un pašu rokām izgatavotas Ziemassvētku kartiņas, bet arī konservētos gurķus, tomātus u.c. Ziedoto lietu vidū ir arī rets eksemplārs – pavisam jauns koka pašizkrāvējs, kas tika izgatavots pagājušā gadsimta 70.gados.

Ziedoto dāvanu nodošanas svinīgā ceremonija notiks ceturtdien, 19.decembrī, plkst.13:00. Tiek plānots, ka tajā piedalīsies ne tikai Daugavpils pilsētas Sociālo lietu pārvaldes pārstāvji, bet arī ģimenes ar bērniem, kuriem arī ir domātas dāvanas.

Atgādināsim, ka pērn labdarības akcijas ietvaros muzeja darbinieki savāca lielu dāvanu kasti, kura tika nodota bērnunama-patversmes „Priedīte” audzēkņiem, bet pirmās akcijas „Sniedzot prieka mirkli” ietvaros dažāda veida literatūra tiks savākta un nodota Maļinovas bibliotēkai, kurā pirms tam bija izcēlies ugunsgrēks.


Написать комментарий