Kontrabandistu vidū popularitāti iemanto baltkrievu cigaretes

foto: e-gorod.by
foto: e-gorod.by

Ņemot vērā dažādas ar smēķēšanas ierobežošanu saistītas aktivitātes Krievijā, tostarp akcīzes nodokļa celšanu, Latvijas cigarešu kontrabandisti tagad biežāk cenšas Latvijā ievest Baltkrievijā ražotas cigaretes.

To intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" piektdienas rītā atzina Valsts robežsardzes priekšnieks, ģenerālis Normunds Garbars.

"Arī pāri Krievijas robežai cilvēki mēģina pārvietot Baltkrievijā ražotas cigaretes," viņš stāsta.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, šogad robežsardzei ir izdevies noķert mazāk kontrabandistu. Garbars uzskata, ka tas saistīts ar to, ka nelegālie darboņi iegulda arvien lielāku piepūli, organizējot kontrabandu.

Lietā tiekot liktas arvien rafinētākas metodes un mūsdienu tehnoloģijas. "Visu vasaru pāri Daugavai tiek mēģināts pludināt cigarešu plostus, kas aprīkoti ar elektromotoriem un GPS," stāsta Valsts Robežsardzes priekšnieks, norādot, ka arī robežsargi, cenšoties pieķert kontrabandistus, izmanto dažādas tehnoloģijas, piemēram, nakts redzamības kameras.

Vaicāts par to, vai ar kontrabandistiem nesadarbojas paši robežzsargi, Garbars sacīja, ka tik lielā organizācijā, kāda ir robežsardze, šādu iespēju pilnībā izslēgt nevar. Šā gada laikā pret pieciem Valsts robežsardzes darbiniekiem sākti kriminālprocesi par dažādiem nodarījumiem. 


Написать комментарий