Rimi: Būvvaldes pārstāvji norādījuši tikai uz vizuāliem defektiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzņēmums Rimi Latvia ir saņēmis atsevišķas vēstules no Rīgas pilsētas būvvaldes par 12 Rimi un Supernetto veikalu apsekošanas rezultātiem, informē Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

Viņa norāda, ka vēstulēs uzrādīti vizuāli defekti veikalu telpās, taču tie ir ļoti vispārīgi vērtējumi. Rīgas būvvaldes pārbaužu rezulāti atsevišķos Rimi veikalos ir piemēram, šādi: konstatēts mitruma pleķis piekārtajos griestos, plaisas grīdā noliktavas telpā, rūsa veikala pagrabā, nesniedzot pilnīgu priekšstatu par ēkas tehnisko stāvokli.

Vērtējot Rīgas pilsētas būvvaldes darbību, ir jāņem vērā vairāki aspekti, uzsver L. Podskočija, norādot, ka būvvaldes pārstāvji veic tikai vizuālu ēku apsekošanu, netiek veikta detalizēta ēkas izpēte, piemēram, nesošo konstrukciju slodžu pārbaude atbilstoši projekta dokumentiem un realitātei.

Rimi Latvia uzdevumā visā Latvijā strādā sertificētu būvinženieru grupa, kura vērtē projektus pēc būtības, veicot objektu padziļinātās izpētes.

Jebkuru šaubu gadījumā pēc padziļinātām izpētēm Rimi Latvia pieņems atbilstošus lēmumus.Tā, piemēram, kaut arī Alūksnes būvvalde nesasakatīja nekādus pārkāpumus Supernetto Alūksnē, Helēnas ielā, ēkas tehniskajā stāvoklī, Rimi to slēdzis uz rekonstrukcijas laiku.

Rīgas pilsētas būvvaldei konstrukciju drošību pārbaudei būtu vēlams veikt ne tikai vizuālo apskati, bet arī padziļinātākas izpētes, uzskata Rimi Latviapārstāvji, norādot, ka tādējādi tiktu novērsta nepārbaudītas informācijas izplatīšana, kas sabiedrībā vairo trauksmes sajūtu.

Db.lv jau rakstīja, ka, apsekojot kopumā 59 Maxima un 58 Rimi un Supernetto ekspluatētos veikalus Rīgā, būvinspekcija ir konstatējusi nedrošuma pazīmes 13 Maxima un 18 Rimi un Supernetto veikalos.


Написать комментарий