Rātslaukumā satiekas “par” un “pret” Ušakovu noskaņoti piketētāji; viens aizturēts (papildināts 15:15)

foto: Anna Platpīre/Latvijas Radio
foto: Anna Platpīre/Latvijas Radio

Rātslaukumā otrdienas vidū vienlaikus piketē gan „par", gan „pret" Rīgas mēru Nilu Ušakovu noskaņotas iedzīvotāju grupas. 

Kamēr vieni izsaka atbalstu Ušakovam, paužot, ka viņš ir lielisks mērs, citi prasa no viņa atbildību par Zolitūdes traģēdiju. Aptuveni plkst. 13.30 aizturēts kāds vīrietis, kurš, visticamāk, bijis no Ušakova opozicionāru nometnes.

Latvijas Radio no notikuma vietas vēsta, ka „par" Ušakovu sanākušie sapulcējās jau plkst. 12.30. Viņi nespēja paskaidrot, kā viņu rokās ir nonākuši Rīgas karogi. Atbalstītāju rokās ir plakāti ar uzrakstu „Rokas nost no Nila!", „Nils - labākais" krievu valodā, bet vēl kādā citā teikts, ka Ušakovs sevi pierāda ar darbiem, bet viņa oponenti ar vārdiem.

Savukārt aizturētais savās rokās turējis plakātu uz kura vienas no pusēm bijusi nacisma un komunisma simbolika, kas pārsvītrota ar svītru un parakstīta ar vārdu "Nē".

Pārsvarā sanākušo vidū ir vecāka gadagājuma cilvēki, kas runā krievu valodā. Tiesa, pasākumā piedalījās arī pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Satiksme" dalībnieki, kas atzina, ka drba devējs viņiem ļāvis piedalīties pasākumā, piešķirot viņiem brīvdienu.

Nekādu sadursmju vai incidentu, izņemot aizturēto vīrieti, pasākumā nebija.

Tiesa, vēl pirms piketa sākšanās cilvēki cits citu brīdināja no provokācijām. Piketā bija arī daudz policistu. Turklāt viņi bija ne tikai ap Rātslaukumu, bet arī pašā laukumā, starp piketētājiem.

Ušakova oponentu piketu organizē iepriekšējā sasaukuma deputāts Jānis Mārtiņš Skuja, kurš medijiem norādīja, ka Ušakovs amatus liek „savus cilvēkus". Šāda prakse ir arī attiecībā uz būvniecību, kas galu galā daļēji ir kļuvusi par vienu no traģēdijas cēloņiem.



Написать комментарий