Personīgi no KNAB vadītāja daugavpilieši pieprasīja atgriezt naudu par siltummezgliem un tikt galā ar DzKSU

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 26. novembrī Daugavpils pilsētas domē notika informatīvais seminārs, kuru organizēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Domes konferenču zāle tikšanās sākās darba dienas vidū, tādēļ izņemot pašvaldības vadību, dažus deputātus un žurnālistus, par tās dalībniekiem kļuva aktīvākā mūsu sabiedrības daļa – pensionāri un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

KNAB delegāciju pārstāvēja augsta līmeņa darbinieku delegācija: biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, Amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītājs Andris Donskis, Politisko partiju kontroles nodaļas vadītāja Inga Soloveja, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniece Signe Bole un Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs. Atbildīgās personas īsi pastāstīja par savas darbības īpatnībām un atzīmēja, ka tikai kopā ar valsts iedzīvotājiem var veiksmīgi cīnīties ar korupciju.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja J. Streļčenoks, Daugavpils ir kļuvusi par pirmo un pagaidām vienīgo pilsētu, kurā KNAB vada šādu pasākumu. Mūsu pilsēta nav izvēlēta nejauši, jo ne tikai ir otrā lielākā valstī, bet tieši no tās iedzīvotājiem tiek saņemts lielākais sūdzību skaits.

Semināra dalībnieki ilgi un vispusīgi personīgi KNAB vadītājam izteica savas pretenzijas par dažiem DzKSU darbiniekiem, pieprasīja izskatīt konkrētu iedzīvotāju sūdzību par siltummezglu uzstādīšanu viņu mājā un atgriezt naudu par vecajiem siltummezgliem, kā arī izskatīt apkures un atkritumu izvešanas tarifus.

Tika izteikta nikna adresēta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam piezīme par to, ka visā tā darbības laikā iedzīvotāji neredz reālus tā darbības rezultātus.

Pēc J. Streļčenoka vārdiem 11 savas pastāvēšanas gadu laikā birojs ir veicis lielu darbu: līdz tiesai ir nonākušas apmēram 200 krimināllietas, kas saistītas ar augstākajām amatpersonām, tādām kā tiesneši, prokurori utt.

KNAB vadītājs domā, ka šodienas vizītes uz Daugavpili mērķis ir sasniegts: cilvēki pastāstīja par sasāpējušo, visas no viņiem saņemtās sūdzības un piezīmes tiks noteikti ņemtas vērā un izskatītas. Turklāt iesniegumus KNAB var iesniegt dažādās valodās: no krievu un latviešu valodas līdz angļu un pat japāņu valodai. 



Написать комментарий