Londona ierāda Ukrainai Eiropas agrārā piedēkļa vietu

foto: vkurse.ua
foto: vkurse.ua

2013. gada oktobrī Londonā šovā „Invest in Ukraine 2013” Doņeckas apgabals prezentēja trīs lauksaimniecības investīciju projektus. 

Par to preses konferencē paziņoja Doņeckas apgabala gubernatora vietnieks Aleksandrs Fomenko, ziņo IA REGNUM.

Pēc viņa vārdiem Londonas investori uztver Ukrainu kā potenciālo „Eiropas labības klēti” un interesējas par investīciju iespējām lauksaimniecībā. „Slepus banku organizācijas paziņoja, ka Ukrainā lauksaimniecība ir pirmā prioritāte. Doņeckas apgabalā atrodas 2 milj. ha aramzemes, no kuriem 1,7 milj. ha ir apstrādāti. Jā, pie mums ir riska zemkopības zona, tomēr mums ir lauksaimniecības produkcijas pārstrādes projekti. Mūsu reģions ir blīvi apdzīvots. Kopējais 3 investīciju projektu apjoms sastāda apmēram 85 milj. dolāru, no kuriem investoriem dažādās formās tika piedāvāts piedalīties akciju kapitāla 49% finansējumā. Pirmais ir eļļas augu: saulespuķu, rapša, sojas pārstrādes projekts. Mēs piedāvājam eļļas rūpnīcas būvniecību mūsu apgabala ziemeļos ar apstrādes apjomu 1,5 tūkst. t sēklu diennaktī. Otrais projekts – elevatoru kompleksa būvniecība 100 tūkst. t apjomam. Nākamais projekts atrodas Nikolajevas apgabalā. Tiek paredzēta ostas elevatora būvniecība un infrastruktūras attīstība”, – atzīmēja Fomenko.

Viņš domā, ka turpmāk Doņeckas apgabals varēs Londonai piedāvāt investīciju projektus citās ekonomikas sfērās, piemēram, mašīnbūvē. „Mūsu prezentāciju organizēja privāta profesionālā finanšu kompānija. Mums uzreiz norādīja izmantošanas nozari – lauksaimniecību. Minimālā projektu summa, kura var interesēt investorus ir 10 milj. dolāru. Tādēļ mēs vadījāmies ar šiem kritērijiem. Tā ir pirmā grupa. Mūsu apgabals piedalās šādā pasākumā pirmo reizi. Mēs arī tālāk turpināsim investoru piesaistīšanas darbu. Esmu pārliecināts, ka mūsu projekti tiks realizēti. Es domāju, ka mēs piedāvāsim savus projektus citās nozarēs, iespējams mašīnbūvē”, – teica Fomenko.

Tāpat viņš pavēstīja, ka starptautiskajā praksē „lēmuma pieņemšana par investīcijām pieprasa 6 – 15 mēnešus”


Написать комментарий