Trīspusējā sadarbības padome Daugavpilī strādāja ilgāk nekā plānots – patlaban tiek dibināta uzņēmumu asociācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pietiekami sen nav notikusi Trīspusējās sadarbības konsultāciju padomes sēde (domes pārstāvji, arodbiedrība un biznesa struktūras), kuru Daugavpilī nodibināja 2010. gada februārī uzņēmējdarbības attīstības problēmu risināšanai.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, Trīspusējās sadarbības padome tika dibināta pēc Darba devēju konfederācijas iniciatīvas, un līgums tika parakstīts uz vienu gadu, bet reāli Padome strādāja vairāk nekā 4 gadus.

„Padome tika dibināta tādēļ, lai varētu attīstīt kaut kādas iniciatīvas, kuras dome vai atsevišķs uzņēmums atsevišķi nevar attīstīt. Nevarētu teikt, ka nebija nekādu priekšlikumu, bet, iespējams, orgāns strādāja ne visai efektīvi, bet katra no pusēm atsevišķi izvirzīja savas intereses.

Patlaban ir radusies jauna Darba devēju konfederācijas iniciatīva (jau ir notikušas tikšanās dažos uzņēmumos) dibināt Daugavpils uzņēmumu asociāciju, kurai aktīvāk jāstrādā ar Rīgu. Turpina aktīvi darboties Direktoru un uzņēmēju padome, bet, piemēram, strādā tādos virzienos kā preču virzīšana tirgos. Jaunā asociācija varētu kļūt par organizāciju, kura varētu izteikt savu politisko viedokli, piemēram, par likumdošanas izmaiņām”, – atzīmēja Vladimirs Nadeždins.

Tāpat Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins pastāstīja, ka ir sarežģīti prognozēt, kā notiks asociācijas izveidošanas process, kurā tiks pārstāvētas, kā tiek plānots, visas pilsētas biznesa sfēras. Pārrunas par šo tēmu jau ir notikušas ar ķīmisko tekstilšķiedru ražošanas, metālapstrādes un būvniecības nozares pārstāvjiem, bet pēc iniciatīvas grupas darba uzsākšanas, tā aicinās arī pārējos uzņēmējus pievienoties asociācijai.

Tāpat Biznesa attīstības nodaļas vadītājs pavēstīja, ka līgumu par Trīspusējās sadarbības padomes darbu (starp citu, dokuments pēc V. Nadeždina vārdiem neparedzēja kaut kādu konkrētu mērķu realizāciju, bet tikai pušu dialogu) var pagarināt.


Написать комментарий