Par rituālā vīna dzeršanu Irānā ar 80 pletnes cirtieniem notiesā kristiešus

foto: nlo-mir.ru
foto: nlo-mir.ru

Četriem Irānas kristiešiem piespriesti 80 pletnes cirtieni, jo viņi reliģiskas ceremonijas laikā mājas baznīcā dzēruši vīnu, vēsta raidsabiedrība "Fox News".

Vīrieši arestēti jau pagājušā gada decembrī, bet sods tiem piespriests sestajā oktobrī. Viņi tika apsūdzēti alkohola lietošanā, kas islāma valstī Irānā ir aizliegts, paziņoja organizācija "Christian Solidarity Worldwide".

Irānā, kur par pāriešanu kristietībā var draudēt pat nāvessods, vēršanās pret ne-musulmaņiem ir samērā izplatīta, liecina oktobrī publiskots ANO ziņojums par cilvēktiesībām Irānā. Tas turpinās par spīti apgalvojumiem, ka jaunais valsts prezidents Hasans Rohani ir daudz mērenāks par saviem priekšgājējiem.

2013. gada jūlijā apcietinājumā atradušies vismaz 20 kristieši, teikts ziņojumā.

Irānā ir aptuveni 370 000 kristiešu, liecina ASV Valsts departamenta ziņojums. Tikmēr vadošie garīdznieki kristiešus uzskata par draudu Irānas ultrakonservatīvajai šiītu islāma reliģijai.

Kopš 2010. gada valstī arestēti vairāk nekā 300 kristiešu, daudzi no kuriem notiesāti par valsts drošības apdraudēšanu, skaidro "Fox News". 


Написать комментарий