Daugavpils simpozijā grafiķus iedvesmos Cietoksnis un Rotko centrs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī par labu tradīciju kļūst Latgales grafikas simpoziju rīkošana oktobrī.

Ceturtdien, 10. oktobrī mūsu pilsētā tiks atklāts otrais pēc kārtas simpozijs, par kura mērķi kļūs vietējo jauniešu iepazīšanās ar senā, bet joprojām aktuālā mākslas veida mūsdienu virzieniem.

Vairākas dienas 15 triju Latvijas pilsētu Rīgas, Ventspils un Daugavpils, kā arī Lietuvas pilsētas Šauļi grafiķi vēros, diskutēs un, protams, arī radīs. Viņu darbam vislabāk derēs Rotko centrs Daugavpils cietoksnī, kur pavisam nesen noslēdzās pirmā mākslinieku rezidence.

Mūsu pilsētu otrajā simpozijā pārstāvēs trīs mākslinieki, kuri galvenokārt specializējas grafikas darbu veidošanā: Alīna Petkuna, Rasma Kazia un Aivars Bulis. Šo pasākumu atklās ar izstādi „Vizītkarte” Latgales centrālajā bibliotēkā, bet tas noslēgsies ar ekspozīciju „Cietokšņa griezums” Rotko Mākslas centrā.

Pēc organizatoru „Mākslu pedagogu apvienības” vārdiem gan Rotko centram, gan senajai arhitektūrai un bagātajai Daugavpils cietokšņa vēsturei jāiedvesmo simpozija dalībniekus radošajam darbam.

Pēc LCB speciālistes Ineses Vaideres vārdiem izstāde bibliotēkā dos iespēju ne tikai apskatīt grafikas darbus, bet arī iepazīties ar māksliniekiem. Jo, neskatoties uz līniju, plankumu un punktu lakoniskumu, vienalga grafikas pasaule izskatās ļoti izteiksmīgi. Izstāde tiks atklāta 10. oktobrī plkst. 16:00 LCB abonementu nodaļā un darbosies līdz 5. novembrim.

Pasākuma organizatori ir „Mākslu pedagogu apvienība” un Marka Rotko Mākslas centrs ar Daugavpils pašvaldības Kultūrkapitāla fonda finanšu atbalstu.


Написать комментарий