Latvijā pirmo reizi notiek starptautiska konference par zagto mākslas priekšmetu kontrabandu

foto: politica-ua.com
foto: politica-ua.com

Šonedēļ Latvijā trīs dienu ilgā Interpola darba sanāksmē par Centrāleiropā un Austrumeiropā zagto mākslas priekšmetu kontrabandas apkarošanu pulcējas Eiropas un pasaules līmeņa tiesībsargājošo iestāžu profesionāļi, tāpat arī mūsu valsts un dažādu starptautisko organizāciju pārstāvji.

Latvija savā pastāvēšanas vēsturē Interpola konferenci rīko pirmo reizi, informē Valsts policijas preses dienests.

Novērtējot Latvijas ieguldījumu un aktīvo dalību organizācijas darbā, Interpola Ģenerālsekretariāts no vairākiem pretendentiem izvēlējās Latviju kā šīs sanāksmes norises vietu. Tās būtiskākais mērķis ir informācijas un pieredzes apmaiņa par zagto mākslas priekšmetu kontrabandas problemātiku. Sanāksmē tiks identificētas aktuālās problēmas un kopīgi meklēti to risinājumi, novērtēta pašreizējā situācija un izvirzīti jauni uzdevumi. Tāpat plānots pārrunāt arī informācijas apmaiņas uzlabošanu starp dalībvalstīm.

Konferenci vakar atklāja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Interpola Latvijas nodaļas un starptautiskās organizācijas pārstāvji. Pavisam kopā šīs nedēļas sanāksmē piedalīsies vairāk nekā 50 dalībnieki no dažādām valstīm un starptautiskajām organizācijām. Darba sanāksme orientēta uz policijas, muitas darbiniekiem, kuri apkaro šāda veida noziegumus, kā arī valsts un sabiedriskajām organizācijām, kas specializējas kultūras mantojuma aizsardzības jomā.

Sanāksmē piedalīsies plašs ekspertu un profesionāļu loks no dažādām pasaules valstīm -  Albānijas, Austrijas, Beļģijas, Francijas, Kanādas, Krievijas, Maltas, Maķedonijas, Nīderlandes, Polijas, Rumānijas, Spānijas, Šveices, Turcijas un Vācijas.  Plaši pārstāvētas būs arī dažādas starptautiskās organizācijas – Interpols, Starptautiskā muzeju savienība, Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija, Apvienoto Nāciju Narkotiku un noziedzības apkarošanas birojs, Starptautisko privāttiesību unifikācijas institūts, kā arī Pasaules muitas organizācija.

Latviju sanāksmē pārstāv Valsts policijas, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Kultūras akadēmijas profesionāļi un eksperti.


Написать комментарий