Kārtības sistemātiskās kontroles nodrošināšanai Daugavpils pagalmos trūkst pašvaldības policistu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Žurnālisti nodeva Daugavpils pilsētas domei informāciju par to, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji bieži vien vēršas plašsaziņas līdzekļos ar lūgumu aicināt pašvaldības policiju vismaz dažreiz pārbaudīt māju pagalmus, kur dažu automašīnu īpašnieki atstāj tās zaļajā zonā.

Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldības policisti varētu rūpīgāk kontrolēt minēto situāciju, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja sekojošo:

„Nodaļa, kura kontrolē parkošanas noteikumu ievērošanu, apseko ne tikai sabiedriskās vietas, bet arī pagalmus. Tiesa, pagalmos iebrauc galvenokārt pamatojoties uz iedzīvotāju telefonzvaniem. Dienestā nav tik daudz darbinieku, lai sistemātiski apsekotu pagalmus.

Bieži vien šāda veida situācijas rodas, jo starp mājas iedzīvotājiem pastāv konflikts, tādēļ ka viena daļa no viņiem vēlas stāvvietas, bet cita – iedzīvotāju atpūtas zonu. Tomēr noteikumi ir tādi, kādi tie ir, un, ja zaļajā zonā tiek atstāta automašīna, tās vadītājs pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un ir jāsoda”.

Pilsētas domes priekšsēdētājs piebilda, ka pašvaldības policijā esot pieņemti jauni darbinieki, kuri kontrolēs situāciju ar nelikumīgu tirdzniecību autoostā. Šie darbinieki tiek apmācīti, tuvākajā laikā viņi saņems ekipējumu un sāks pildīt darba pienākumus.


Написать комментарий