Pirmais sals šogad novērots mēnesi agrāk nekā pērn

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdienas, 26.septembra, rīts bijis aukstākais rīts Latvijā pēdējo piecu mēnešu laikā, gaisa temperatūrai Amatas novada Melturos sasniedzot -4,2 grādus.

Iepriekš tik auksts bija 22.aprīlī.

Savukārt salīdzinājumā ar pagājušā gada rudeni, šoreiz sals atnācis krietni ātrāk. Pērn -4 grādu sals pirmo reizi fiksēts 26.oktobrī – tieši mēnesi vēlāk nekā šogad, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Sals ir lielākajā daļā Vidzemes un Latgales, kur temperatūra ir 0..-3 grādi, Latgales dienvidos ap +2 grādiem. Zemgalē un Kurzemē 0..+3 grādi, jūras piekrastē līdz +8 grādiem.

Vietām Rīgas apkaimē un dažviet Vidzemē ir nokrišņi – lietus un krusa, iespējams, arī slapjš sniegs, taču Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs pirmo sniegu oficiāli joprojām nav fiksējis.

Dienas laikā daudzviet atkal īslaicīgi līs, iespējama krusa, piekrastes rajonos arī pērkona negaiss. Ziemeļvidzemē būs saulains laiks un bez nokrišņiem. Valdošais būs mērens ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +7..+11 grādi.

Rīgā šajā rītā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +3..+4 grādiem, brīžiem līst un krīt krusa. Dienas laikā arī ik pa laikam gaidāmi nokrišņi, iespējams pērkona negaiss. Maksimālā gaisa temperatūra +9..+10 grādi.


Написать комментарий