Krāslavā diskutē par eiro ieviešanu

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Seminārā Krāslavā par eiro ieviešanas vadlīnijām uz diskusiju ar Finanšu ministrijas ekspertu Eiro biroja pārstāvi Salvi Skladovu ieradās pašvaldību darbinieki un uzņēmēji, kuriem būtiski bija saņemt atbildes uz jautājumiem par izmaiņām pašvaldību darbā, kā arī iepazīties ar jaunumiem grāmatvedības jomā un aktualitātēm, kas attiecas uz ikvienu iedzīvotāju saistībā ar eiro ieviešanu – jaunas valūtas lietojums ikdienā, cenu izmaiņas un citi jautājumi.

Finanšu ministrijas Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone: „Šobrīd tuvojamies finiša taisnei, lai ieviestu Latvijā eiro valūtu. Latvija ir izpildījusi visus Māstrihtas kritērijus, kas parāda, ka esam gatavi pievienoties eirozonai. Svarīgi ir sagatavoties gaidāmajām pārmaiņām visos līmeņos, lai grāmatvedības programmās tiktu veiktas nepieciešamās izmaiņas, tirdzniecības vietās tiktu nodrošināts cenu atspoguļojums eiro valūtā, pašvaldības orientētos eiro ieviešanas vadlīnijās, kā arī citās jomās, jo valūtas maiņa skar ikvienu iedzīvotāju. Tādēļ aktīvi turpinām organizēt seminārus Latvijas reģionos, lai nodrošinātu informācijas pieejamību pašvaldībām, uzņēmējiem un iedzīvotājiem. Aicinām uzņēmējus un pašvaldības eiro ieviešanas jautājumu risināšanu neatlikt uz pēdējo brīdi, bet gatavoties savlaicīgi.”

Kā informē Krāslavas novada portāls, neskaidrību un jautājumu gadījumā Krāslavas un tuvējo novadu iedzīvotāji var griezties pašvaldībā, kā arī sociālajā dienestā, kur tiks sniegtas atbildes par eiro ieviešanu Latvijā.

Krāslavas novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Geiba: „Krāslavas pašvaldība gatavojas gaidāmajam eiro ieviešanas procesam. Šobrīd būtiski ir sekot eiro ieviešanas aktualitātēm, tādēļ semināri pašvaldībās ir nepieciešami, lai saņemtu informāciju par eiro ieviešanas praktiskajiem aspektiem. Pievienošanās eiro zonai ir nozīmīgs solis, kas atsauksies uz katru iedzīvotāju, uzņēmēju un arī pašvaldību.”

Par Eiro ieviešanas semināriem

Lai iedzīvotājiem, pašvaldībām un uzņēmējiem sniegtu plašu informāciju par gaidāmo eiro ieviešanu, Finanšu ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Europe Direct informācijas centriem un pašvaldībām Latvijas pilsētās sākusi semināru ciklu, kurā sniedz aktuālo informāciju par eiro ieviešanu.


Написать комментарий