Lietuvas un Latvijas kopražojums Spēlmanis piedalīsies prestižajā Sansebastianas kinofestivālā 1

foto: mubi.com
foto: mubi.com

Latvijas un Lietuvas kopražojums - filma Spēlmanis/The Gambler - piedalīsies prestižajā Sansebastianas kinofestivālā, kurš norisināsies no 20. līdz 28. septembrim Spānijā. 

Filmas starptautiskā pirmizrāde notiks 25. septembrī. Tā iekļauta festivāla kategorijā Jaunie režisori.

Spēlmanis/The Gambler ir stāsts par ātrās palīdzības ārstu Vinsentu, kurš aizraujas ar azartspēlēm. Lai atdotu parādus, viņš rada nelegālu, ar savu profesiju saistītu spēli. Tā ieinteresē ne tikai Vinsenta kolēģus, kuri kļūst par jaunās izklaides bukmeikeriem, kamēr pašam spēles iniciatoram uzticēta "bankas" turētāja loma. Likmēm pieaugot, uz spēles tiek likta gan mīlestība, gan dzīvība un nāve.

Filmas režisors ir lietuvietis Ignas Joninas. Līdz šim viņš iestudējis desmit teātra izrādes, uzņēmis vienu dokumentālo filmu un divas īsfilmas. Spēlmanis/The Gambler ir viņa debija pilnmetrāžas kino. Filmas operators ir latvietis Jānis Eglītis, kurš piedalījies arī Aika Karapetjana filmas Cilvēki turuzņemšanā. Kopražojumu producējis Roberts Vinovskis no filmu studijas Lokomotive.

Sansebastianas kinofestivāls notiek no 1953. gada un ir viens no 14 A kategorijas filmu festivāliem pasaulē. Tajā notikušas tādu filmu kā Alfrēda Hičkoka Vertigo, Džordža Lūkasa Zvaigžņu karu un Vudija Allena Melinda un Melinda pirmizrādes.


Написать комментарий

Vai neprestižajā Latvijā ar šo filmu varēs redzēt?