Tiks izveidota Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padome

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5.septembrī Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti atbalstīja ierosinājumu izveidot Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padomi un minētās struktūras darba nolikumu.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un tūrisma informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins paskaidroja, ka Padomes funkcijas lielā mērā būs konsultatīvas. Padomes pamatuzdevumi ir cietokšņa kā valsts nozīmes kultūras un arhitektūras pieminekļa saglabāšanas un attīstības veicināšana, pašvaldības un valsts vienotās sadarbības sistēmas koordinēšana, nepieciešamības gadījumā dažādu ar plānošanu saistīti grozījumu pieņemšana.

Padomē darbosies pilsētas Domes amatpersonas, kā arī valsts iestāžu pārstāvji un privātpersonas. Dalību Padomē apstiprināja Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, VAS „Valsts nekustamie īpašumi”, Daugavpils universitāte, firma, kura ir vairāku ēku īpašniece, Starptautiskā kultūras pieminekļu aizsardzības padome. A.Mahļins atzīmēja, ka darbs padomē netiks atsevišķi apmaksāts.

Eksperts paskaidroja, ka Padome tiek dibināta, lai izvērtētu Cietokšņa teritorijā plānoto jaunu objektu būvniecības ieceres, esošo ēku restaurācijas un rekonstrukcijas iespējas. Padomes darbs tiks vērsts uz to, lai kopīgiem spēkiem izstrādātu objekta saglabāšanas un attīstības politiku.

A.Mahļins paskaidroja, ka paralēli tiek plānota šādas Padomes izveide valsts līmenī, tomēr nav zināms, vai tas varētu notikt tuvākajā laikā. Tādēļ nolemts izveidot Padomi uz pašvaldības bāzes, ja vēlāk šīs Padomes darbība dublēs valsts līmenī izveidotās Padomes darbu, vietējās struktūras darbība tiks apturēta.

Padomes izveides tehnisko pusi kontrolēs pašvaldība, struktūras vadītāja amatā tiks iecelts kāds no Padomes locekļiem. No pašvaldības Padomes darbu pārraudzīs pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, kurš ir kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšanas jomas kurators. A.Mahļins paziņoja, ka Padome, visdrīzāk, nerīkos sapulces katru mēnesi, tiks izskatīti tikai radušies jautājumi.


Написать комментарий