Eltons Džons atzīts par britu mūzikas ikonu

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Britu mūziķis Eltons Džons kļuvis par pirmo, kurš saņēmis jaundibināto britu balvu "Brits Icon Award", vēsta BBC News.

Balvu Eltonam Džonam pasniedza viņa draugs mūziķis Rods Stjuarts, Londonas "Palladium" zālē notikušā koncerta laikā. 

"Eltons Džons ir otrs izcilākais dziedātājs visā roka vēsturē," balvu pasniedzot teica Stjuarts.

Savas karjeras laikā E. Džons ir bijis viens no slavenākajiem un komerciāli veiksmīgākajiem populārās mūzikas izpildītājiem, viņa albumi ir pārdoti vairāk nekā 550 miljonos kopiju. E. Džona 1997. gadā Princeses Diānas piemiņai veltītā dziesmaCandle in the Wind 1997 ir pārdota 33 miljonos kopiju.Vislielāko popularitāti viņš iemantoja 1970. gados, komerciāli veiksmīgākais albums ir 1973. gadā izdotais Goodbye Yellow Brick Road, kas pārdots vairāk nekā 29 miljonos kopiju visā pasaulē. Vairāk nekā 50 singli iekļuvuši Top 40.

Mūziķis ieguvis sešas Grammy balvas, Amerikas Kinoakadēmijas balvu, Zelta Globusu un Tony balvu. 2004. gadā Rolling Stone ierindoja viņu 49. vietā 100 visu laiku izcilāko mākslinieku sarakstā. 1994. gadā E. Džons tika uzņemts rokenrola slavas zālē.

Jaundibināto balvu Brits Icon Award izveidojusi Britu skaņu ierakstu industrija, kas ik gadu pasniedz Brit Awards balvu.

Koncerts, kas bija Eltona Džona atgriešanās uz skatuves pēc izveseļošanās no pārciestās aklās zarnas operācijas, ilga vairāk nekā divas stundas.Tajā demonstrēja video ar apsveikumiem no ASV eksprezidenta Bila Klintona, mūziķa Ringo Stāra, Joko Ono, Džona Topina un citiem.


Написать комментарий