Viesnīcu jomā vērojams apkalpoto viesu skaita pieaugums, Daugavpils nav izņēmums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

LR Centrālās Statistikas pārvaldes dati liecina, ka viesnīcu jomā ir vērojams apkalpoto viesu skaita pieaugums.

Šī gada otrajā ceturksnī viesnīcās un citās tūristu nakšņošanas vietās tika apkalpoti 471,2 tūkstoši tūristu, tas ir par 10,5% vairāk, nekā pagājušogad šāda pašā laika posmā. Visvairāk tūristus piesaistījusi Rīga, Jūrmala, un Ventspils.

Lai noskaidrotu, kas notiek Daugavpils viesnīcu jomā, portāla Gorod.lv korespondente griezās pie viesnīcas „Park Hotel Latgola” direktores Rūtas Priedes.

„Mūsu viesnīcā apkalpoto viesu skaits ir pieaudzis aptuveni par 10%. Tomēr jāatzīmē, ka tūristi joprojām vēlas ietaupīt, izvēloties nevis vienvietīgos, bet divvietīgos un trīsvietīgos numuriņus”, paziņoja Rūta Priede.

Pēc viesnīcas „Park Hotel Latgola” direktores domām, klientu skaita pieaugumu neapšaubāmi ietekmēja Marka Rotko mākslas centra atklāšana, pateicoties kam tūristi ierodas mūsu pilsētā un izmanto viesnīcas pakalpojumus.

Tūristu skaita pieaugums esot saistīts arī ar Rīgas reklāmas kampaņu, kuras rezultātā tūristi dodas uz Rīgu, bet pa ceļam apskata arī Daugavpili un izmanto mūsu viesnīcu pakalpojumus. Pēc R.Priedes vārdiem, šo tendenci ietekmējušas arī Latgales plānošanas reģiona organizētās promotūres, dalība dažādās ārzemēs rīkotajās izstādes.

„Parasti mūsu klienti ir Latvijas iedzīvotāji – no Kurzemes atbraukušie kolektīvi un biedrības 20-40 cilvēku sastāvā. Savukārt no ārzemēm pie mums visbiežāk ierodas tūristi no Krievijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas”, pastāstīja R.Preide.


Написать комментарий