Rēzeknē viesojas kultūras ministre

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2.septembrī, atzīmējot jaunā mācību gada sākumu, Latvijas Republikas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende viesojās Kultūras ministrijas pārraudzībā esošajās mācību iestādēs Rēzeknē.

Ministre apmeklēja Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolu un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāli.

Zinību dienā uzrunājot Jāņa Ivanova mūzikas vidusskolas audzēkņus un pedagogus, ministre uzsvēra skolas nozīmīgumu un tās milzīgo ieguldījumu Latvijas kultūrizglītībā.

Zīmīgi, ka J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas Zinību diena norisinājās Latgales vēstniecībā „Gors”, kas, kā atzina skolas direktore Sandra Mežore, ir veiksmīgas sadarbības turpinājums un jauno talantu radināšana pie koncertzāles skatuves.

Tāpat kultūras ministre šodien tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, Latgales vēstniecības „Gors” vadītāju Diānu Zirniņu, kā arī ar J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas direktori S. Mežori, tikšanās laikā tika runāts par mūzikas vidusskolas darbu un tās sadarbību ar koncertzāli, kā arī par valsts atbalstu Rēzeknes koncertzāles satura nodrošināšanai. Koncertzāles vadītāja D. Zirniņa atzina, ka kultūras ministres vizīte Zinību dienā un „Gora” jaunās darbības sezonas sākumā apliecina, ka Latgales vēstniecība „Gors” ir vienīgā un labākā vieta mūziķiem.


Написать комментарий