Lielvārdē vīrietis apmētā dzīvokļus ar «Molotova kokteiļiem»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augusta beidzamās dienas notikumi pārbiedējuši vairākus Lielvārdē, Raiņa ielā dzīvojošos, kur kādas daudzdzīvokļu mājas iemītnieks vispirms aizdedzinājis savu mitekli, bet pēc tam sācis pa apkārtni lidināt nenosakāmas izcelsmes sprāgstvielas, ziņo portāls Ogrenet.lv.

Kā stāsta aculiecinieki, Lielvārdē vīrietis skraidījis pa pagalmu, bļaustījies un mētājis apkārt te "Molotova kokteiļus", te iespaidīga izmēra petardes. Viņš esot centies uguns nedrošos priekšmetus uzmest uz balkoniem vai arī izsist ar tiem kaimiņu logus.

Brīdī, kad jau dedzis dzīvoklis un sākusies negaidītā bombardēšana, kaimiņi centās nomierināt satrakojušos lielvārdieti.

VUGD brigāde eost ieradusies maksimāli ātri. Paša dedzinātāja dzīvoklī ugunsgrēks izcēlās vien piecu kvadrātmetru platībā, kaut arī lielākai nelaimei esot bijis visai nopietns iemesls, proti, vīrieša miteklis ir bāztin piebāzts ar visdažādākajiem atkritumiem jeb mēsliem.

Viens no pēkšņā uzplaiksnījuma iemesliem varbūt esot "fakts", ka daudzdzīvokļu mājas 3.stāvā dzīvojošo dedzinātāju apstarojot zem viņa dzīvojoša sieviete.

Vīrietis arī pagājušajā gadā ālējies ar uguni. Toreiz no, iespējams, nenovēršamas katastrofas izglāba vien paša dedzinātāja muļķība. Laistot degvielu, vīrietis saostījies tik spēcīgi, ka apkritis bezsamaņā turpat nozieguma vietā. Raiņa ielas dedzinātājs tika nogādāts Ogres rajona slimnīcā, bet pēc tam jau aizvests uz Jelgavu. Vēl pēc divām nedēļām ar diagnozi – garīgi vesels – lielvārdietis palaists mājās.


Написать комментарий