Noskaidrots, kādas krāsas lūpas vīriešu uzmanību piesaista visilgāk

foto: espati.lv
foto: espati.lv

Gadu desmitiem ilgi sievietes lietojušas sarkanu lūpu krāsu, lai atsvaidzinātu savu izskatu un piesaistītu vīriešu uzmanību.

Un tas nav darīts veltīgi – kā izrādās, tieši sarkanas krāsas lūpu pomādes sievietēm patiešām piešķir lielāku pašpārliecinātību un arī valdzinājuma spēku, vēstī "Daily Mail".

Sarkanā krāsa arī labvēlīgi ietekmē cilvēka emocionālo stāvokli – tā ir saistīta ar siltumu, pozitīvu enerģiju un motivāciju. Tāpat psihologi atklājuši, ka sarkanā krāsa cilvēkā rada sacensības garu un palielina ambīcijas.

Mančesteras Universitātes pētnieki arī noskaidrojuši, ka sarkanas krāsas lūpas visvairāk piesaista vīriešu uzmanību un pretējā dzimuma acīs sievietes padara krietni pievilcīgākas.

Tas noskaidrots, fiksējot acu kustības piecdesmit vīriešiem, kuri uzlūkoja dažādus attēlus, kuros redzamas sievietes, krietni ilgāk aplūkojot tās fotogrāfijas, kurās sievietēm ir sarkanas lūpas.

Rezultātā tika atklāts, ka vīrieši pavadīja 7,3 sekundes, skatoties uz sarkanām lūpām, 6,7 sekundes – uz rozā lūpām un tikai 2,2 sekundes – uz sievietēm, kuru lūpas nebija nokrāsotas vispār.

Savukārt kādā Francijā veiktā pētījumā noskaidrots, ka viesmīles ar sarkanām lūpām saņēma par 50 procentiem lielākas dzeramnaudas nekā vīrieši, savukārt tās darbinieces, kuru lūpas bija brūnā un rozā tonī vai arī nebija uzkrāsotas vispār, saņēma par 30 procentiem lielāku dzeramnaudu.

Aptaujājot vīriešus, kuri viesmīlēm izsniedza dzeramnaudu, pētnieki saņēma atbildi, ka sievietes ar sarkani krāsotām lūpām viņiem šķita vispievilcīgākās, liekot būt dāsnākiem.


Написать комментарий