Daugavpils novads: vēl triju daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji vēlas veikt energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus

foto: vienotiba.lv
foto: vienotiba.lv

Daugavpils novada domes Īpašuma nodaļas vadītāja Vasilisa Pudovkina pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pašlaik Daugavpils novadā energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi tiek veikti divās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās – Locikos un Kraujā, kā arī šonedēļ līdzfinansējuma saņemšanai pieteicās vēl trīs mājas.

Šo svarīgo lēmumu pieņēma Meža ielas 6, Kraujā, Kalkūnu ielas 18, Kalkūnē, un Rēzeknes ielas 37, Maļinovā, iedzīvotāji. V.Pudovkina atzīmēja, ka šos pieteikumus jau izskatīja Īpašuma nodaļa, un tika nolemts sagatavot nepieciešamos lēmumu projektus un nodot tos izskatīšanai Domes sēdē, kura notiks 29.augustā.

Atgādināsim, ka 2012.gada novembrī tika pieņemti saistošie noteikumi par daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu finansējumu, saskaņā ar kuriem dzīvokļu īpašnieki, kuri kopsapulcē izlēmuši par mājas siltināšanas pasākumu veikšanu, saņem no novada budžeta 100% energoaudita finansējumu, 100% būvniecības projekta finansējumu un 75% jumta siltināšanas finansējumu (ne vairāk par Ls 20 000).

Tāpat paredzēts dzīvojamo māju sienu siltināšanas darbu līdzfinansējums – Ls 3 par m2, apkures sistēmas rekonstrukcijas līdzfinansējums 75% apmērā (ne vairāk par Ls 30 000). Šā gada 14.februārī notikušajā novada domes sēdē budžetā tika paredzēti 100 000 lati daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu atbalstam.

Augstākminēto daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji pagaidām ir izšķīrušies par jumta siltināšanu, un siltumenerģijas patēriņu varēs samazināt par 5-10%, ietaupot ap 40 santīmiem par mWh.

Pēc V.Pudovkinas vārdiem, priecē, ka dzīvokļu īpašnieki rūpējas par savu īpašumu, domā par nākotni – komfortu, kvalitāti, cenām. Tomēr Daugavpils novadā vēl esot daudz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, it īpaši Kalkūnes pagastā, kurām nepieciešami energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi.


Написать комментарий