Tramvaju piegādātāja Daugavpilī pilnvarotā persona: Dome apsver iespēju lauzt līgumu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes vicemērs Pēteris Dzalbe izteica šaubas par tramvaju vagonu piegādes līguma tiesiskumu, tā portālam Gorod.lv ziņoja Sergejs Batrakovs, kas ir piegādātāju „Belkomunmaš” un SIA “Agmen Consulting Bureau” pilnvarotā personā

Atgādināsim, ka pēc daudzajām procedūrām šā gada sākumā tika noslēgts līgums ar uzņēmumiem „Belkomunmaš” SIA “Agmen Consulting Bureau”, kuru piedāvājums izrādījās izdevīgāks nekā AS „Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” piedāvājums, ko tie vēlāk centās apstrīdēt.

Kā vēstīja S. Batrakovs, pirmo trīs vagonu piegāde Daugavpilī, saskaņā ar līgumu, ir ieplānota 31. augustā. Bet tagad jaunā dome, apšaubot iepriekšējās vadības darbu, vērsās ministrijā ar lūgumu apstiprināt, ka līgums ir spēkā esošs, piegādātāji atrodas nesaprotamā situācijā.

”Dome apsver iespēju lauzt līgumu. Pagaidām viss ir spēkā, bet ir šaubas. Uzņēmums ir gatavs piegādāt preci noteiktajā termiņā, darbinieki ir gatavi strādāt trīs maiņās. Lai nebūtu pārpratumu, pasūtītājam ir jāaizbrauc uz rūpnīcu Baltkrievijā, bet vēl nav skaidrs, vai šī vizīte notiks. Ļoti gribētos, lai tik ļoti gaidītā vagonu piegāde tomēr netiktu izjaukta,” sacīja Sergejs Batrakovs.

Pēc tramvaju piegādātāja vārdiem, šaubu iemesls var būt tas, ka piegādātājam ir radusies dokumentācijas tehniska rakstura aizkavēšanās. Runa, visticamāk, ir par to, ka piegādātājs nedaudz kavē ar garantijas dokumentācijas sniegšanu, kuras formulēšana ir prasījusi daudz laika.

„Šobrīd nepieciešamie dokumenti ir Tramvaju uzņēmumā, formulējumi ir precizēti, tādēļ iemeslus līguma laušanai mēs nesaskatām. Cik liela ir varbūtība, ka piegāde nenotiks, ir grūti pateikt. Arī baidos spriest, kā situāciju ietekmēs tas, ka viens no tagadējiem domes deputātiem – uzņēmuma vadītājs, ir mūsu konkurents.

Iespējams, mūsu darbā bija nepilnības, bet tas nevar būt iemesls līguma laušanai. Baltkrievijas piegādātājs ir darījis visu, lai saglabātu līgumu spēkā esošu. Pēc manā rīcībā esošās informācijas, arī Latvijas satiksmes Ministrija neredz iemeslus līguma laušanai, jo tas tika ilgi un rūpīgi saskaņots,” atzīmēja S. Batrakovs.


Написать комментарий

Jaunums,brīnums,....Dauvgavpilī,....tramvaji,(!) kursē pa dzelzceļa siedēm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!