Japāņu brāļi-bokseri atņem Kļičko ģimenes titulu rekordu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Japāņu bokseri Koki, Daiki un Tomoki Kamedas ir pārspējuši slaveno ukraiņu bokseru Vitālija un Vladimira Kļičko rekordu attiecībā uz esošo un bijušo pasaules čempionu skaitu vienā ģimenē, vēsta boksa portāls "boxinscene".

Augusta pirmajā dienā 22 gadus vecais Tomoki Kameda pārspēja namībieti Paulu Ambundu cīņā par pasaules čempiona titulu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem, tādējādi visi trīs brāļi ir ieguvuši galveno titulu.

Koki Kameda (attēlā) kopš 2010. gada 10. decembra ir pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā svara kategorijā līdz 53,5 kg, bet Daiki Kameda 2011. gadā četrus mēnešus bija pasaules čempions WBA versijā svara kategorijā līdz 52,2 kg. Viņš gan drīzumā var atjaunot savu statusu, jo 3.septembrī aizvadīs titula cīņu ar pasaules čempionu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā meksikāni Rodrigo Herrero.

Tomēr Kļičko ir lielāks titulu skaits - bez WBO, WBA un IBF, ukraiņu brāļiem pieder arī pasaules čempiona josta Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, kuru kopš 2008. gada nes Vitālijs.


Написать комментарий