Iepērcies ziedojumu tirdziņā un palīdzi atjaunot luterāņu draudzes namu Rēzeknē!

foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs
foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs

No 1. līdz 10. augustam plkst. 10:00 – 15:00 (svētdiena – brīvdiena) luterāņu draudzes namā Rēzeknē, Raiņa ielā 4, darbosies ziedojumu tirdziņš, ziņo Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs.

Iespēja iegādāties jaunas un lietotas preces mājai un vasaras mājai, traukus un apģērbus no Vācijas.
Iegūtie naudas ziedojumi tiks izlietoti draudzes nama atjaunošanai.

Rēzeknes luterāņu draudzes nams ir nozīmīgs vietējās kultūrvides objekts.

Draudzes nams, Raiņa ielā 4, ir daļa no Rēzeknes luterāņu dievnama (Valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa v/a Nr 5973) ansambļa. Tā ir vecākā līdz mūsdienām saglabājusies draudzes ēka. Celta vecā koka dievnama laikā pēc 1913.gada. Tajā ir notikušas daudzas draudzes sabiedriskas ārpus dievkalpojuma aktivitātes, tā arī ir kalpojusi kā mācītāju dzīves vieta.

Pēdējā kara laikā, tā brīnumainā kārtā cietusi tikai nedaudz, kaut kaimiņos pilnībā ir ticis sabombardēts liels savrupnams. Pēckara laikā, kad nams ir nacionalizēts, draudzes darbība aizliegta, tas tiek pārbūvēts par komunālo dzīvokļu māju.

2012.gadā draudze ir uzsākusi labdarības tirdziņu tradīciju, lai iegūtu līdzekļus nama atjaunošanai. Ar ziedotajiem līdzekļiem ir veikts ūdensvada remonts, tualetes remonts, no vēsturiskie podiņiem uzcelta apkures krāsns.

Aicinām atbalstīt atjaunošanas un remontdarbus, lai šis Latgales tradicionālās koka būvkultūras piemineklis varētu no jauna atgūt savu veidolu un pilnvērtīgi kalpot vietējai sabiedrībai!

Rēzeknes luterāņu draudzes macītājs Reinis Kulbergs
Sīkāka informācija: reiniskulbergs@gmail.com, +371 29178835



Написать комментарий