Daugavpils pilsētas domē pastāstīja par jauna autotransporta mezgla izbūves gaitu un problēmām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja portālam Gorod.lv, ka patlaban Daugavpilī tiek īstenoti 6 lieli ES projekti.

Viens no tiem ir autotransporta mezgla izbūve Vidzemes – Piekrastes – A.Pumpura – Višķu ielā, kurā ietilpst trīs objekti. Pirmajā objektā Višķu ielā posmā no Kauņas līdz Mendeļejeva ielai būvdarbi veikti par 80,57% no kopējā darbu apjoma. Būvdarbiem jābūt pabeigtiem līdz 2014.gada 10.martam, darbu izmaksas – 1 24 000 lati.

Pēc KSP vadītāja vārdiem, posmā no Mendeļejeva ielas līdz Kauņas ielai jau ielikta seguma augšējā kārta, ierīkota kanalizācijas sistēma, apgaismojuma sistēma. Jāpabeidz ietves un nobraukuma vietas.

Šī projekta otrajā objektā no Ventas ielas līdz Vidzemes ielai būvdarbi tiek veikti ļoti lēni – par 1,85% no kopējā darbu apjoma. Galvenais darbuzņēmējs ir firma „Binders”, kura uzsāka darbus šogad un kurai izteiktas pretenzijas, tādēļ firmas vadība solīja paaugstināt darbu intensitāti un paveikt visu šogad ieplānoto. Šajā objektā darbiem jābūt pabeigtiem līdz 2014.gada 21.oktobrim.

Autotransporta mezgla trešais objekts ir gājēju tuneļa izbūve zem dzelzceļa sliedēm un Vidzemes ielas rekonstrukcija. Darbu izmaksas ir 444 894 lati, patlaban darbi veikti par 37,38%. Pēc KSP vadītāja vārdiem, tunelis tiks montēts atsevišķi. Būvdarbu ietvaros tiks demontētas dzelzceļu sliedes. Būvdarbiem jābūt pabeigtiem līdz 2014.gada 2.oktobrim.


Написать комментарий