Rēzeknē izvadīta pirmā vides un mākslas nometne 'Zeimuļa zemē'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

No 1.jūlija līdz 19.jūlijam darba dienās bērni (vecumā no 8 – 13 gadiem) tika aicināti pievienoties Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs" rīkotajai nometnei "Zeimuļa zemē", informē nometnes vadītāja Dzintra Gribuste.

Un, lūk, var teikt, ka nu esam nosvinējuši savu pirmo dzimšanas dienu "Zeimuļī". Ir paskrējušas uz vidi un mākslu virzītas nometnes dienas, un 40 Rēzeknes pilsētas skolu bērni pavadījuši piesātinātu un saturā piepildītu nometnes programmu.

Šajā laikā esam apguvuši dažādas mākslas tehnikas: pīšanu, vīšanu, mezglošanu, krāsu jaukšanu, dedzināšanu, šūšanu, lipināšanu un citas. Paralēli mākslai apvijuši vidi ar upes pētījumiem, mežu un koku sugu atpazīšanu, ezeru bagātību, kalnu un pakalnu nozīmi un skaistumu, skatu torņu augstumu, purva tīrību, skudru pūžņu veidojumiem, ārstniecisko augu nozīmi un indīgo augu bīstamību, ka arī izjutuši karstās saules svelmi un ūdens valdzinājumu un izspēlējuši vides spēles visās jomās.

Jaukas emocijas nometnes dalībniekiem paliks no kopīgas rosīšanās kulinārijas nodarbībās, kā arī par izzinošo galda klāšanu atbilstoši svētkiem. Ne mazāk prieka un cīņas spara tika izstarots sporta un tūrisma stundās, kā arī svinīgā zvēresta nodošana Valsts Robežsardzes koledžā, patriotisma pierādīšana 2. Zemessardzes novada apmācībās un spēka izturības trasītē.


Написать комментарий