Austrālijas musulmaņu kapsētā izmētātas cūku ķermeņu daļas

foto: AFP
foto: AFP

Divu cūku ķermeņu daļas izmētātas Austrālijas pilsētas Rokingemas kapsētas musulmaņu apbedījumu daļā, vēstīts interneta vietnē "The National".

Dzīvnieku ķermeņa daļas pirmdien uzgājusi kāda ģimene, kas apmeklēja nesen miruša radinieka kapu. Policija trešdien paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu.

Varas iestādes norāda, ka šo incidentu uztver nopietni un rūpīgi izmeklēs visus apstākļus. Šis bija pirmais šāda veida incidents minētajā kapsētā, atklāja apbedījumu vietas pārstāvji.

Starpgadījums noticis laikā, kad ir musulmaņu svētais mēnesis ramadāns, kura laikā islāmticīgie gavē no rītausmas līdz krēslai.

Jebkuru kapu apgānīšana, vai tie būtu musulmaņu, vai nē, ir aizskaroša, skaidro Austrālijas rietumu galvaspilsētas Pērtas Musulmaņu sociālās un sporta asociācijas priekšsēdētājs Ikbals Samnakajs.

"Kā musulmaņi mēs neēdam cūkas, bet tas nenozīmē, ka mēs tās necienām par to, kas viņas ir," skaidrojot par musulmaņu tradīcijām, piebilda Samnakajs.

Lai arī kurš kapsētā atstāja dzīvnieku daļas, viņam būtu jāpiedod, jo ramadāns ir piedošanas mēnesis, uzsver Pērtas musulmaņu pārstāvis.


Написать комментарий